Lleida
8/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/hAlba Vergés insisteix a la UCE que no aplicarà el pla d’ajust sanitari que vol el Govern espanyol“No deixarem ningú a les portes d’urgències sense atendre”, defensa


La consellera de Salut, Alba Vergés, va insistir aquest diumenge durant la inauguració de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) que la Generalitat no aplicarà el pla d’ajust sanitari que ha reclamat per carta el Govern de Pedro Sánchez.

Com ja va fer a finals de juliol, Vergés va insistir que no aplicaran aquest pla d’ajust: l’Estat “només mirant quatre nombres, ens vol retallar el nostre dret a la salut”, va dir en la seva al·locució a la localitat francesa de Prada de Conflent. “El PSOE vol continuar aplicant les polítiques d’austeritat del PP i no ho permetrem”, va recalcar la consellera.

Vergés va pronunciar una conferència titulada Un sistema de salut proper, just i per a tothom, on va defensar la feina del departament per convertir l’atenció primària en l’eix del sistema sanitari. Va recordar que el Govern de Mariano Rajoy “va denegar l’accés a la sanitat a certs col·lectius que no tinguessin regularitzada la seva situació i des de Catalunya ens vam oposar frontalment”, i que el Parlament va aprovar una llei per blindar aquest dret i que el Govern espanyol va presentar un recurs al Tribunal Constitucional. Des d’aquell moment, va prosseguir, han “treballat incansablement fins que el Govern espanyol ha acabat retirant el recurs i la llei torna a estar vigent”.

“Aquí no deixarem ningú a les portes d’urgències sense atendre. Això és treballar per a tothom”, va postil·lar.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats