Lleida
10-19° C (pluja)
97% 26 km/h


Àlex Màrquez, tercer a Moto2El madrileny Augusto Fernández (Kalex) suma la seva tercera victòria


El madrileny Augusto Fernández (Kalex) va sumar la seva tercera victòria de la temporada en imposar-se en un controvertit final del Gran Premi de San Marino de Moto2 al circuit "Marco Simoncelli" de Misano Adriàtic, amb el català Alex Márquez (Estrella Galicia 0'0 Kalex), tercer.

Fernández va protagonitzar una última volta "superagresiva" buscant sorprendre al seu rival, l'italià Fabio di Giannantonio (Speed ??Up), amb el qual es va tocar a poques corbes del final, després de superar els límits del traçat anteriorment, per aconseguir una victòria que de immediatament es va posar sota investigació i els dos pilots van ser cridats al Responsable de Seguretat després de baixar del podi.

Márquez continua líder del mundial tot i que ara amb 26 punts d'avantatge sobre Fernández.

Fabio di Giannantonio (Speed ??Up) va sortir com una exhalació perseguit per Augusto Fernández (Kalex) i Thomas Luthi (Kalex), que va fer una molt bona sortida, amb Alex Márquez (Estrella Galicia 0'0 Kalex) just al revés, cinquè, en perdre tres posicions després apagar-se el semàfor.

"Diggia" va tirar amb molta força a les voltes inicials, tot i algun ensurt, amb Augusto Fernández enganxat a la seva estela i Alex Márquez ja tercer al capdavant d'un quartet perseguidor que havia perdut alguns metres respecte al duo de cap.

Vaig donar Giannantonio va saber mantenir-se ferm en el liderat, potser ajudat per l'estratègia de Fernández, que com ja ha fet en altres carreres va deixar fer al seu rival per estudiar els millors punts d'avançaments i les seves opcions reals de lluitar per una victòria que l'acostaria a líder, Alex Márquez, que com ell es "va instal·lar" en una tercera plaça "expectant".

Així va transcórrer el primer terç de carrera, sense canvis significatius, fins que a la novena volta Fernández va intentar fer un interior a "Diggia" que es va defensar molt bé i aquí va començar un petit "picabaralla" que va fer que al final s'ajuntessin al capdavant tant vaig donar Giannantonio i Fernández, com Márquez, que es va posar segon, i Luthi.

El pilot italià va perseverar en les seves intencions i va saber aguantar l'atac dels seus rivals per, fins i tot, aconseguir uns metres d'avantatge, en qualsevol cas poc tranquil·litzadors, si bé el seu ritme va passar factura a alguns dels seus rivals, com el suís, que es va anar quedant endarrerit.

Fernández, que va veure que a poc a poc s'anava Vaig donar Giannantonio, ni s'ho va pensar i va atacar a Márquez per recuperar la segona posició i intentar així aconseguir l'italià.

L'avantatge del transalpí, que va passar de quatre a set dècimes en el tretzè gir, va tornar a decréixer a les quatre dècimes en la catorzena volta i una més tard Fernández ja estava enganxat al rebuf de la moto de Di Giannantonio i després ell es va mantenir " enganxat "fins al final.

Més enrere, es va formar un nodrit grup lluitant per la cinquena plaça en què estaven entre altres els espanyols Xavier Vierge (Estrella Galicia 0'0 Kalex) i Jorge Navarro (Speed ??Up), que va ser qui més posicions va recuperar des de la sortida, que va fer en quinzè lloc, el sud-africà Brad Binder (KTM), el britànic Sam Lowes (Kalex) i els italians Lorenzo Baldasarri (Kalex) i Enea Bastianini (Kalex).

Vaig donar Giannantonio va intentar aguantar la pressió del seu rival i això li va fer cometre un error en la dinovena volta, a sis del final, en sortir dels límits del traçat i forçar el primer avís de penalització, el que l'obligava a no cometre cap error més si no volia ser sancionat amb una "volta llarga" ( "long lap" en anglès) que pràcticament li impediria lluitar per la victòria.

Una última volta d'infart que va començar amb un interior de Fernández que de seguida li va tornar Vaig donar Giannantonio, que va intentar tancar tots els buits fins a la baixada de la bandera de quadres, però en el seu va intentar de vèncer l'espanyol va tornar a excedir els límits del traçat i va cometre diversos errors, es va tocar amb el seu rival però va acabar guanyant la cursa, amb el lògic disgust de l'italià, que va considerar que no havia estat un comportament massa esportiu.

Jorge Navarro va acabar en la sisena posició, per davant de Xavier Vierge (Estrella Galicia 0'0 Kalex), amb Jorge Martín (KTM), onzè, i Iker Lecuona (KTM) en la vintena primera plaça.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats