Lleida
6/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Alliberen una trentena de tortugues mediterrànies a la Vall Major de BoveraEs tracta d'una espècie en perill d'extinció que des de fa tres anys s'ha establert en una finca de gestió ecològica per poder extraure exemplars cap al Parc Natural del Montsant


Una trentena d'exemplars de tortuga mediterrània procedents del Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC) han estat alliberats aquest dimecres al matí a la Vall Major de Bovera, a les Garrigues. Es tracta d'una espècie en perill d'extinció que des de fa tres anys s'ha establert en una finca de gestió ecològica de l'Associació Trenca d'on se'n extrauen exemplars per portar-los al Parc Natural del Montsant, molt proper a la zona.

El director tècnic del CRARC, Joaquim Soler, ha explicat que a la finca ja hi ha un centenar de tortugues que han aconseguit criar i per tant ''sembla que els animals van proliferant sense problema''. La companyia Endesa ha participat econòmicament en el projecte adequant la tanca perimetral de la finca i dues bases impermeabilitzades amb argila.

Joaquim Soler ha explicat que la tortuga mediterrània és l'espècie autòctona de Catalunya, protegida des de l'any 1988. No es pot tenir a les cases ni tampoc comercialitzar-la. De fet, és una espècie poc abundant i per això està en perill d'extinció ja que durant anys es va capturar com animal de mascota i també s'ha vist afectada per la destrucció dels hàbitats on viu, amb incendis, per exemple.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats