Lleida
6/9° C (pluja)
97% 26 km/hAlmacelles exigeix que es construeixi el nou parc de Bombers voluntarisReclamen agilitzar els tràmits per un servei que cobreix a 25.000 habitants


L’Ajuntament d’Almacelles reclama al Departament d’Interior i Economia la construcció del parc de bombers voluntaris. 

El consistori va aprovar el 2011 la cessió d’uns terrenys de prop de 3.000 metres quadrats a la Generalitat per a que es destinessin a hostatjar aquest equipament. Aquesta cessió es va refrendar amb la signatura d’un conveni en data 25 de gener de 2011, amb l’aleshores conseller d’Interior, Felip Puig i demés autoritats. 

Els terrenys estan situats en un lloc estratègic: a un quilòmetre de la població per l’antiga travessia de la carretera N-240, en direcció Osca i a tocar de l’enllaç que connecta aquesta travessia i el nucli urbà, amb l’A-22 i la variant nord d’Almacelles. 

La importància que té el Parc es deu a la que dóna cobertura no només a Almacelles i el seu entorn més immediat, sinó que també al radi d’acció arriba fins a les poblacions d’Alfarràs al nord, tota la Franja aragonesa per l’oest, Alpicat a l’est i el nucli de Vallamanya al sud. En total dóna servei a prop de 25.000 habitants del Segrià Nord i a una extensa xarxa de carreteres, autovies i camins. 

El consistori reclama un nou edifici perquè l’actual és un edifici que es va condicionar durant els anys vuitanta i que té “grans mancances pel que fa a espai, distribució de dependències i equips”. El que es pretén des de l’Ajuntament d’Almacelles és intentar agilitzar al màxim el reempendre la posada en marxa del nou Parc de Bombers voluntaris amb la consignació pressupostària necessària en els propers pressupostos de la Generalitat que es contemplin de cara a l’exercici de l’any vinent. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats