Lleida
3/20° C (sol i núvols)
97% 26 km/hAmplien i consoliden l’atenció psicològica i els tallers de ioga i exercici físic per als pacients oncològics als centres d’atenció primària del pla de LleidaEs faran activitats als centres d’atenció primària de Mollerussa, Tàrrega, Cervera, Balaguer i les Borges Blanques


Els centres d’atenció primària de Mollerussa, Tàrrega, Cervera, Balaguer i les Borges Blanques amplien i consoliden els serveis d’atenció psicològica, els tallers de ioga i exercici físic per als pacients oncològics, gràcies a un conveni de col·laboració entre l’Institut Català de la Salut (ICS) i l’AECC–Catalunya contra el Càncer de Lleida. El conveni, signat aquest matí per Ramon Sentís, gerent territorial de l’ICS a Lleida i Alt Pirineu i Aran, i Eduard Serrano, president de l’AECC Lleida, es basa en la col·laboració d’ambdues entitats en la lluita contra el càncer i es materialitza en diferents sessions als CAP d’atenció psicològica individual i grupal per a persones afectades de càncer i les seves famílies. També s’ofereixen tallers de ioga i exercici físic com a part del tractament oncològic, així com tallers de prevenció i rehabilitació del limfoedema.

Tots els serveis que ofereix l’AECC Lleida són gratuïts per als usuaris i segons el conveni, que té una durada de quatre anys, la incorporació de nous tallers es consensuarà amb els centres d’atenció primària.

L’AECC Lleida és una entitat compromesa a donar servei a tot el territori lleidatà amb activitats, conferències, suport psicològic, servei de fisioteràpia, servei d’atenció social, préstec de material ortopèdic, etc. Tots els serveis són gratuïts per a persones que han patit o pateixen càncer i els seus familiars. Actualment, l’Associació té 100 delegacions i juntes locals, compta amb 550 voluntaris i atén de mitjana d’un miler de persones l’any, entre malalts i familiars. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats