Lleida
17/36° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Anglaterra reobre les escoles mentre suma 113 morts mésIgnora les advertències de diversos assessors científics del propi Executiu que alerten de riscos


El Govern britànic va confirmar ahir que reobrirà escoles de primària i relaxarà mesures de distància social a partir d’avui a Anglaterra, tot i les advertències de diversos assessors científics del mateix Executiu que alerten el risc d’una desescalada prematura.

“No podem quedar-nos confinats per sempre, hem de fer una transició”, va afirmar el ministre d’Exteriors, Dominic Raab, que va recalcar que la retirada de mesures d’aïllament per combatre el coronavirus es va a fer de manera “gradual”.

Raab va admetre en una entrevista a la cadena pública BBC que el nivell d’“alerta” en l’escala creada pel Govern encara no ha baixat del quart nivell, que segons la descripció de l’Executiu vol dir que “la transmissió (del virus) és alta”.

Aquest diumenge, el Ministeri de Salut va comunicar 113 noves morts per Covid-19 al conjunt del Regne Unit, fins a un total de 38.489 morts des que va començar la pandèmia, així com la detecció de 1.936 contagis.

Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord, que compten amb competències per marcar el seu propi ritme en la desescalada, s’han desmarcat del full de ruta establert pel primer ministre britànic, Boris Johnson, i no reobriran escoles de moment, encara que sí relaxaran mesures de distància social aquesta setmana.

Preguntat sobre l’opinió dels assessors científics del Govern que han expressat en les últimes hores dubtes sobre la velocitat a la qual està planejada la desescalada, Raab va dir que considera natural que alguns experts mantinguin discrepàncies amb el full de ruta. “No podem esperar que tots ells estiguin d’acord davant d’una nova pandèmia”, va argumentar el ministre.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats