Lleida
8/20° C (sol i núvols)
97% 26 km/hAnticorrupció demana la imputació del Síndic de Greuges per subornLa fiscalia vol que l'Audiència Nacional investigui si va cometre un delicte acceptant la invitació d'un empresari vinculat al '3%'


La Fiscalia Anticorrupció ha demanat al titular del Jutjat Central d'Instrucció 5 de l'Audiència Nacional, José de la Mata, que iniciï els tràmits per investigar per suborn el Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó. Segons han avançat diversos mitjans i han confirmat fonts de la fiscalia, Anticorrupció creu que Ribó podria haver comès el delicte en acceptar la invitació d'un empresari imputat en el cas del '3%' per veure la final de la Champions League entre Barcelona i la Juventus de Turín a Berlín l'any 2015.

Segons els investigadors, el viatge en avió privat hauria costat uns 39.000 euros, que haurien pagat empreses vinculades a l'empresari Jordi Soler. Segons apunten diversos mitjans, la fiscalia creu que Ribó no només va acceptar la invitació sinó que, a més, va demanar que també hi anés la seva filla. Ara l'Audiència Nacional haurà d'estudiar la petició i, si hi veu indicis, traslladar el cas al TSJC perquè Ribó és aforat.

Ribó, davant les acusacions de suborn d'Anticorrupció: "Ja vaig comparèixer al Parlament per aquesta qüestió"

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha defensat que ja va donar explicacions al Parlament el passat setembre. Així s'ha expressat després que s'hagi fet públic un informe de la Fiscalia d'Anticorrupció que apunta que va cometre un delicte de suborn en acceptar la invitació d'un empresari català per anar a veure la final de la Champions League entre el Barcelona i la Juventus de Torí a Berlín el 2015. Segons ha avançat 'El Periódico', Anticorrupció ha remès l'informe al jutge de l'Audiència Nacional, José de la Mata. En roda de premsa des del Parlament, Ribó s'ha limitat a dir que només coneix l'informe pel que s'ha publicat als mitjans i s'ha remès a les explicacions que va donar en la seva compareixença al Parlament .

"Vaig comparèixer en aquesta institució que és on he de retre comptes, vaig donar compliment d'aquesta qüestió i vaig ser interpel·lat pels grups. Al diari de sessions hi té tot el que vaig dir", ha afegit.

Segons l'informe d'Anticorrupció, Ribó "no només va acceptar" la invitació de l'empresari, sinó que a més va prendre "la iniciativa" i va demanar que hi anés també la seva filla, cosa que finalment va succeir.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats