Lleida
8/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/hApareixen noves pintades a favor del 155 a BalaguerEl consistori vol “respecte” pel patrimoni en un atac que ha afectat el convent de Sant Domènec


Balaguer ha tornat a ser escenari d’un nou acte de vandalisme protagonitzat per noves pintades en edificis històrics reconeguts. Aquest cop han aparegut a la façana del convent de Sant Domènec. 

Segons va explicar l’alcalde Jordi Ignasi Vidal s’hi ha pintat el número 155, fent referència a l’article de la Constitució espanyola aplicat per suspendre l’autonomia a Catalunya. Vidal va afirmar que van aparèixer la setmana passada, i juntament amb elles també se n’han trobat a parets i bancs de la capital de la Noguera, un fet pel qual exigeix “respecte” als edificis històrics. “Tothom pot expressar les seves idees i votar qui vol que el representi, i hi han hagut diverses eleccions per fer-ho”. 

Des del consistori se n’ha fet un “parte” i tan aviat com es pugui es començarà a treballar per retirar les pintades, que, de moment, se’n desconeix el tempo que pot tardar en eliminar-se. Cal recordar que aquesta no és la primera vegada que apareixen aquestes pintades, sinó que a l’abril del 2018 ja van pintar el mateix lema a la façana i als arbres del davant, les quals van ser esborrades temps després. 

En aquest cas, l’alcalde assegura que se’n desconeix la identitat de qui ho han fet però “poden ser de fora del poble perquè és un lloc molt de pas i s’hi pot passar sense conèixer massa el poble”. Un fet que diferencia, a parer seu, les pintades que van aparèixer el mes de maig d’aquest any al Monestir de Santa Maria de les Franqueses, ja que “si no t’ho coneixes és complicat tornar”. Aquests lemes no feien referència a l’aplicació de l’article 155, sinó que es tractava de simbologia feixista amb proclames a favor del dictador Francisco Franco i també esvàstiques nazis. En aquest cas, les pintades van ser fetes amb un esprai directament sobre la pedra de l’edifici romànic. Des de l’Ajuntament ja es va fer un acte per condemnar aquestes actuacions vandàliques. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats