Lleida
20-35° C (sol)
97% 26 km/h


Apoteosi musical als Camps ElisisConcert exhibició de les bandes participants en el Festival Internacional??


La música de banda ha pres aquest matí els Camps Elisis de Lleida en una gran matinal de música a càrrec de les formacions que han participat en el Festival Internacional de Música de Banda, que s'ha celebrat al llarg d’aquest cap de setmana a la ciutat i que ha comptat amb un nombrós públic en totes les actuacions.

La Banda Simfònica de Reus ha estat proclamada guanyadora del II Concurs Internacional de Bandes Simfòniques, en la categoria d’agrupacions de fins a 80 músics. El segon lloc ha estat per l’Orchestre d’Harmonie de l’Union de Toulouse. En la categoria per a formacions de fins a 60 músics, el primer premi ha estat per l’Agrupació Musical l’Alcalatén de l’Alcora; mentre que, en segon lloc, ha quedat la Banda Simfònica Roquetes Nou Barris de Barcelona.

El tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, Rafael Peris, i el director de la Banda Municipal de Lleida, Amadeu Urrea, han presidit l’entrega de guardons als guanyadors i han felicitat tots els participants per l’èxit aconseguit en aquesta segona edició del festival, hereu del certamen Fem Banda que es celebrava des de l’any 2004, durant les Festes de Tardor. També ha estat present a l’acte la regidora de la corporació municipal Marta Gispert.

Abans d’arribar-se al lliurament de guardons, el passeig central dels Camps Elisis han estat l’escenari de la desfilada de totes les bandes que han participat en el festival i que han ofert una actuació al públic que omplia el recinte

Com a peça musical final de la matinal dels Camps Elisis i amb les bandes envoltant tot el públic assistent, s'ha tocat el ‘pasdoble català Avant, avant’, del mestre lleidatà Cosme Ribera. Una composició musical escrita especialment per commemorar la creació de la Banda Municipal de Lleida ara fa 101 anys. Ramon Reverté, director de la banda de Reus, guanyadora del festival, ha estat l’encarregat de dirigir els músics.

Lleida ha estat durant tot el cap de setmana l’epicentre de la música de banda amb la celebració del Festival Internacional de Bandes de Música, una iniciativa organitzada per la Paeria a través de la Banda Municipal que ha aplegat a la ciutat uns 600 músics components de nou agrupacions de bandes que han ofert els seus concerts en diferents espais de la ciutat i en altres indrets del territori.

Les formacions participants en el segon Festival Internacional de Bandes de Música han estat: l’Agrupación Musical Iniestense, l’Asociación Cultural Banda de Música de Épila, l’Agrupació Musical l’Alcalatén de l’Alcora (Castelló), l’Orchestre d’Harmonie de l’Union de Toulouse, la Banda Simfònica de Reus, la Banda Simfònica Roquetes Nou Barris de Barcelona, la portuguesa Uniao Filarmonica do Troviscal, la Banda del Conservatori i l’Escola Municipal de Música de Lleida i la Banda Municipal de Lleida.

Informació i fotografia: Ajuntament de Lleida

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats