Lleida
6/23° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Aprovada la construcció d'un aparcament de 326 places a la cota 2.000 de Port Ainé i d'una pista d'esquí de 150 metres



La Comissió d'urbanisme de l’Alt Pirineu dona llum verda a l'ampliació del Museu diocesà de la Seu d'Urgell


La Comissió d'urbanisme de l'Alt Pirineu ha aprovat definitivament el projecte de construcció d'un nou aparcament de 326 places a la cota 2.000 de l'estació de Port Ainé. Està previst que l'accés es faci a través d'un nou vial que començarà a la carretera, resseguirà la pista que va a la Torreta d'Orri i acabarà a l'extrem oest de la plataforma projectada. A més, també al complex pallarès, es vol formar una nova pista d'esquí de 150 metres de longitud i 10 d'amplada. D'altra banda, s'ha donat llum verda a modificar el planejament de la Seu d'Urgell per permetre la reforma i ampliació del Museu diocesà d'Urgell, situat al nucli antic del municipi i dins del conjunt catedralici, el qual està declarat Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN).

L'aparcament projectat a Port Ainé tindrà dues plataformes, una superior i una altra inferior, que ocuparan una superfície total de 8.726 metres quadrats. Per arribar-hi amb vehicle, s'hi construirà un accés de 300 metres de longitud i 5 d'amplada. Mentre, els vianants hi accediran mitjançant unes escales existents, a la banda oest de la plataforma.

La nova instal·lació se sumarà als tres aparcaments que ja hi ha a l'estació, un a la zona de Sant Miquel i dos a la zona de Port Ainé, on en dies de màxima afluència es veu superada la seva capacitat.. Així, tot i que s'ha ampliat el voral del tram final de la carretera per permetre estacionar més vehicles, l'espai continua sent insuficient i els usuaris es veuen obligats a aparcar desordenadament al llarg de la via. Alhora, la formació de la nova pista d'esquí preveu descongestionar les existents que porten fins el remuntador.

Pel que fa a l'ampliació del Museu diocesà d'Urgell, s'ha aprovat qualificar d'equipaments l'edifici Cal Roger -situat al carrer dels Canonges i adquirit pel Bisbat per ampliar les instal·lacions- i el jardí situat a l'accés a l'espai de reserva actual de la pinacoteca, on hi haurà la porta principal del nou recinte. Aquesta proposta permetrà corregir els desnivells que hi ha a l'edifici actual, millorar els seus espais i ampliar la connexió entre el Deganat i l'església de la Pietat, reubicant els usos i generant noves zones d'exposició.

A banda d'incorporar l'edifici del carrer dels Canonges i una nova construcció ubicada a l'espai de l'actual reserva del museu i al jardí de la seva zona d'accés, s'habilitarà una aula didàctica a l'espai que es va enderrocar entre l'església de Sant Miquel i la sala capitular, amb accés independent a l'exterior. El projecte s'ha aprovat definitivament, però es condiciona la seva entrada en vigor a la presentació d'un text refós amb algunes prescripcions tècniques.

D'altra banda, la Comissió d'urbanisme també ha emès un primer informe sobre el Pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) de Bellver de Cerdanya, que ara podrà continuar la seva tramitació.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paper



SOBRE L'AUTOR

Articles relacionats