Lleida
5/13° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Aquest serà el lema del 8-M d'enguanyLa Intersindical-CSC registra preavís de vaga


La Intersindical-CSC ha presentat aquest dilluns un preavís de vaga general pel 8 de març sota el lema 'Fem República Feminista, a la feina i a tot arreu'. El sindicat considera que el fet que el 8-M aquest any caigui en diumenge pot limitar el seguiment de la vaga, però també permetrà "fer vaga i visibilitzar els col·lectius que treballen en festius, alguns clarament feminitzats i precaritzats", com els de la neteja, l'hostaleria o la cura de les persones. A més, la Intersindical-CSC creu que la vaga en diumenge ha de "facilitar sortir al carrer". El sindicat recorda que la bretxa salarial a Catalunya és d'un 23%.

En una nota de premsa, la Intersindical CSC recorda que entre els motius per fer vaga hi ha denunciar les violències i desigualtats que pateixen les dones, també en el món laboral, i reivindicar mesures polítiques i laborals que les reverteixen. A més, també és una protesta contra les condicions de vida i treball que pateixen les dones històricament pel fet de ser-ho. "I les patim cada dia, també els diumenges", recorda el sindicat.

Segons la Intersindical, a més, la precarització en alguns llocs de feina ha afectat especialment a les dones, que tenen major risc de caure en la pobresa, en l'exclusió social i l'atur.

Així mateix, el sindicat recorda que les tasques domèstiques i la cura familiar, continuen recaient majoritàriament en les dones i són gratuïtes, representant una immensa plusvàlua pel capital.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats