Lleida
17/29° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Aran Teixidó: "Encara podem entrenar en pistes particulars"La tennista lleidatana és a Memphis i completarà el curs per internet


La pandèmia comença a colpejar amb força als Estats Units, on es troben les tennistes becades lleidatanes Aran i Ares Teixidó.

"El 12 de març van suspendre les competicions fins a nou avís i, el cap d'una setmana, van cancel·lar definitivament tota la temporada". Així relata la tennista lleidatana Aran Teixidó la seqüència d'esdeveniments al voltant de la crisi del coronavirus que ha viscut a la ciutat nord-americana de Memphis, on cursa els seus estudis universitaris amb una beca per jugar a tennis amb l'equip del centre educatiu. La seva germana bessona Ares es troba a la Universitat d'Alabama també becada i, per ara, esperen poder tornar a Lleida a mitjans de maig. "Hi ha pocs vols i els preus s'han disparat", explica Aran. Ambdues tenen al seu bitllet i esperen que no hi hagi problemes. Mentrestant, "encara entrenem en pistes particulars", explica Aran.

Aran explica també que a Memphis la població li dóna poca importància. "Quan ja sabia de la situació a Europa em miraven amb cara rara quan anava al supermercat amb guants i mascareta amb 200 casos aquí", comenta. "A Alabama hi ha pocs casos i la vida és gairebé normal tot i la quarantena", diu Ares.

Totes dues, que pertanyen a una saga de tennistes, culminen el seu primer any a EUA i tenen per davant altres tres, més un més que les universitats han ofert a tots els tennistes que s'han quedat sense mitja temporada. "Aquí s'entrena a un altre nivell i el tennis es torna un esport d'equip", destaca Aran.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats