Lleida
1 / 7° C (núvols)
97% 26 km/h


Arrenquen les proves de la selectivitat per a 1.868 estudiants lleidatans, cinquanta més que l'any passatLa demarcació de Lleida compta amb vuit tribunals, set a la capital del Segrià i un a la Seu d'Urgell


1.868 estudiants han començat aquest dimarts les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) a les comarques de Lleida, 50 més que l'any passat (1.818). En concret, 1.612 són alumnes que han acabat aquest curs el Batxillerat, 165 es presenten a la selectivitat per lliure (provenen de Batxillerat d'altres anys però no havien fet les PAU, volen millorar nota o només s'examinen assignatures de la fase específica), i 91 provenen de Cicles Formatius de Grau Superior (s'examinen d'alguna assignatura de la fase específica).

La demarcació de Lleida compta amb vuit tribunals, set a la capital del Segrià i un altre a la Seu d'Urgell. Les PAU es divideixen en dues fases: la fase general, que és obligatòria i consta d'un total de cinc exàmens, i la fase específica, que és voluntària i serveix per apujar nota. Les proves, que s'allargaran fins dijous, han arrencat aquest matí amb els exàmens de Llengua castellana i literatura i Llengua catalana i literatura. Les notes es coneixeran el 27 de juny.

La igualtat de gènere es fa un lloc a l'examen de selectivitat de llengua castellana

La igualtat efectiva enter homes i dones a l'actualitat ha estat una de les opcions que els alumnes que aquest dimarts han començat les proves de selectivitat han pogut escollir per demostrar la seva expressió escrita. La prova demanava com a mínim tres arguments per elaborar un text d'entre 100 i 150 paraules.

Els qui han escollit aquesta opció, han hagut de comentar un text de l'historiador israelià Yuval Noah Harari, on tractava precisament les diferències entre homes i dones. L'altra opció ha comptat amb un diàleg de 'La casa de Bernarda Alba', de Federico García Lorca, i els estudiants han hagut d'escriure sobre els trets lingüístics dels textos dialogats.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats