Lleida
6/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Arrimadas: "La cacicada del govern amb el CGPJ pot posar en perill les ajudes europees"La presidenta de Cs reitera la mà estesa a Sánchez pels pressupostos: "Ja es va equivocar una vegada. Ara no té excuses"


La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, ha criticat aquest dissabte el govern espanyol per voler imposar la reforma de la llei del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i així permetre l'elecció dels seus vocals per majoria absoluta. "La cacicada del govern de Sánchez i Podem amb el CGPJ pot posar en perill les ajudes europees", ha alertat Arrimadas, després del 'toc d'atenció' de Brussel·les a l'executiu espanyol. "De fet, no s'ha d'elegir entre el bloqueig del PP o la cacicada del PSOE sinó que s'ha d'apostar per la reforma que ens demana Europa, que és la despolitització del CGPJ", ha continuat la líder de Cs, que igualment ha reiterat la seva mà estesa amb Sánchez pels pressupostos. "Ja es va equivocar una vegada. Ara no té excuses"

"Pel bé d'Espanya, esperem que esculli i transiti per la via moderada de Cs en comptes dels privilegis del separatisme de Bildu i ERC", ha reflexionat en veu alta Arrimadas sobre el pacte dels comptes espanyols del 2021. Segons la presidenta de Cs, que Sánchez triï els nacionalistes bascos i catalans per formular els pressupostos generals de l'Estat seria "nefast per Espanya i per la seva imatge exterior". "L'opció de Cs, en canvi, és la més raonable políticament, socialment i la que té millor acceptació a Europa", ha insistit Arrimadas. "El president Sánchez ja va descartar la via 221 i va elegir malament. Espero que no ho torni a fer perquè ja no tindrà cap excusa", ha avisat la líder de Cs.

Tornant a la renovació del CGPJ, Arrimadas ha recordat les paraules fa 24 hores del rei Felip VI, demanant "un esforç d'entesa i concòrdia" als partits. "Anem a posar-nos d'acord en la reforma que ens demana Europa i no fem perillar les ajudes europees. Tothom quan arriba al govern vol despolititzar el Consell General del Poder Judicial, però mai ho diu a l'oposició", ha recriminat la presidenta de Cs, que també ha carregat contra la dicotomia PP-PSOE i "els polítics que se senten molt còmodes amb la crispació i l'enfrontament". "No ens deixen crear una majoria en el centre perquè volen seguir en els extrems i que el tsunami arrastri qualsevol tipus d'entesa", ha constatat Arrimadas.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats