Lleida
15 / 35° C (sol)
97% 26 km/h


Asens considera que el Govern hauria de deixar la "guerra" dels símbols "perquè a qui més beneficia és a Cs"El cap de llista d'ECP al Congrés diu que els catalans "tenen dret" a saber si després del 28-A el PSC "farà o no la gran coalició de l'IBEX 35"


El cap de llista d'En Comú Podem (ECP) al Congrés per Barcelona el 28-A, Jaume Asens, ha apel·lat el Govern a "deixar de parlar de símbols" perquè "aquesta disput el que fa és alimentar una guerra de blocs, que sobretot beneficia a Ciutadans". Per Asens, a la formació taronja "estan encantats amb aquesta guerra de simbols" i volen que aquest període electoral estigui condicionat de forma permanent al voltant dels símbols i que no es parli de política". Però també ha dit que aquesta "guerra dels símbols molts cops amaga la impotència i la inactivitat d'un Govern i d'un Parlament inoperants". D'altra banda, el candidat d'ECP ha interpel·lat el PSC perquè digui què farà amb els seus vots després del 28-A i "si farà o no la gran coalició de l'IBEX 35".

Asens ha defensat que "en període electoral cal fer esforços per crear un entorn de debat constructiu i seré on es pugui parlar de models de societat i de polítiques concretes". El cap de llista per Barcelona el 28-A considera que "aquesta disputa al voltant dels símbols el que fa és alimentar una guerra de blocs, que sobretot beneficia a Ciutadans, també al PP però a Cs estan encantats amb aquesta batalla", ha dit.

Així mateix, també ha dit que aquesta "guerra de símbols molts cops amaga la impotència i la inactivitat d'un Govern i d'un Parlament inoperants". Per Asens, "el que necessitem ara és menys guerra de símbols i explicar a la ciutadania quins projectes de país tenim i que és el que volem anar a fer a Madrid". "No sabem què vol anar a fer a Madrid el PDeCAT i ERC" perquè "ens han dit que volen bloquejar, que no volen garantir la governabilitat i ens preguntem llavors perquè van a Madrid", s'ha qüestionat. 

En aquest sentit, ha deixat clar que els comuns "volem anar a governar i a canviar les polítiques perquè la gent pugui viure bé tant a Espanya com a Catalunya", ha dit Jaume Asens. Per això, el cap de llista al Congrés per Barcelona ha emplaçat que les formacions que integren el Govern "haurien de deixar de parlar de símbols" i "explicar quins projectes tenen pel país i perquè volen anar a Madrid i a fer què". 

D'altra banda, Jaume Asens ha interpel·lat el PSC i, en concret, a la ministra i cap de llista socialista al Congrés per Barcelona, Meritxell Batet, si la formació "exportarà el pacte que ha fet a Lleida al Congrés" i "si farà la gran coalició de l'IBEX 35 o no la farà". Segons Asens, "és un dret de tots els ciutadans de Catalunya saber que farà el PSC amb els seus vots" després del 28-A i "si pactarà amb la dreta o optarà per un govern d'esquerres". 

El candidat d'En Comú Podem al Congrés per Barcelona ha fet aquestes declaracions a Lleida on ha acompanyat el caps de llista d'ECP per aquesta demarcació, Jaume Moya i Maris Corrales. Moya, que repeteix al capdavant de la candidatura, ha fixat l'objectiu de mantenir l'escó que la coalició té actualment a Lleida. L'acte també ha comptat amb la presència de la número dos per Barcelona, Aina Vidal. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats