Lleida
8/22° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Asseguren que Vigo paralitza un projecte comercial molt similar a el de Torre SalsesProjecte Lleida manifesta que es tracta d'una "situació jurídica" que coincideix en diversos punts


Eurofund, la promotora del parc comercial i d'oci Go Lleida a Torre Salses, té paralitzat a Vigo un projecte amb una "situació jurídica semblant" al centre lleidatà, segons l'Associació Projecte Lleida.

La promotora Eurofund, amb el grup britànic Intu, impulsen el macrocentre comercial Porto Cabral a Vigo. Van sol·licitar tramitar la modificació a sòl comercial d'un terreny per la via de l'ordenació provisional sense esperar el nou Pla Urbanístic de Vigo per poder construir el centre comercial i, segons l'associació lleidatana, el Concello (Ajuntament) de Vigo li va denegar la petició el 8 de desembre de 2019 perquè els promotors intenten suplantar el consistori en l'ordenació de el terreny sense posseir cap parcel·la.

Projecte Lleida va dir que es tracta d'"una situació jurídica semblant" al projecte de parc comercial i d'oci de Torre Saldes, on la Paeria si va aprovar la modificació puntual de el pla parcial de Torre Salses, sector SUD 42, el 5 d'octubre de 2019 , dos mesos abans que Eurofund adquirís les parcel·les el 12 de desembre de el mateix any a la Sareb. En aquest cas, els terrenys van passar a ser d'edificació residencial a comercial.

Ja en la seva presentació en societat, Projecte Lleida es va mostrar en contra del nou centre comercial de 56.000 metres quadrats a Lleida i va apostar pel comerç tradicional al centre de la ciutat.

L'entitat recorda que l'any 2013 Eurofund es va associar amb Intu per desenvolupar projectes urbanístics de centres comercials a Espanya, com el Porto Cabral de Vigo o per a la gestió i l'adquisició per part de Intu de Port Venècia a Saragossa. En l'actualitat, el macrocentre comercial aragonès és propietat de Generali Real Estate i Union Investment.

A més, tenint en compte que a Catalunya hi ha més de 30.000 establiment comercials buits, Projecte Lleida planteja transformar-los en habitatges, una demanda que secunden el sector immobiliari i del comerç i compta amb el suport de les associacions de veïns.

En aquest sentit, el primer tinent d'alcalde, Toni Postius, va signar el 26 de febrer dos decrets que resolen la reforma i els canvis d'ús de dos locals a habitatges.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats