Lleida
9/25° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Baixa l’estada mitjana dels pacients ingressats a l’hospital Arnau de Vilanova per Covid-19Els dies d’hospitalització s’han reduït un 43% respecte la primera onada


L’estada mitjana dels pacients ingressats per Covid-19 a l’Hospital Arnau de Vilanova ha baixat de manera considerable si es compara el primer brot de la pandèmia (entre el 15 de març i el 14 de juny) i el segon (a partir del 15 de juny i fins ahir). Concretament, l’estada mitjana ha passat dels 8.78 dies de la primera onada als 6.81 dies de la segona, un 22,4% menys. Per franges d’edat, el grup que experimenta un descens més important és el format per pacients d’entre 65 i 74 anys, que han passat d’estar 12,58 dies ingressats a 7,06, fet que suposa una reducció del 43%. El segueix el grup d’edat d’entre 45 i 64 anys, que ha passat d’una mitjana de 9,96 dies a 7,85, amb un descens del 21%, segons les dades facilitades per la Gerència Territorial de l’ICS Lleida, Pirineu i Aran.

La identificació precoç dels casos potencialment greus, l’experiència acumulada respecte a l’inici de la pandèmia i el tractament estan al darrere d’aquesta baixada en l’estada hospitalària, segons va explicar Jose Luis Morales Rull, coordinador de les plantes Covid-19 a l’Arnau de Vilanova, el qual també va afegir que “l’experiència del març i abril ens va fer plantejar un model d’assistència més organitzada, donant molta importància a la identificació del pacient a qui se li pot agreujar la malaltia”. Segons Morales, s’ha implementat una atenció als malalts semicrítics a les plantes Covid amb dispositius d’assistència respiratòria. El seu seguiment diari s’ha efectuat en coordinació amb l’equip de l’UCI, cosa que ha permès disminuir la taxa d’ingressos en aquesta unitat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats