Lleida
4/20° C (boira i sol)
97% 26 km/hBalàfia proposa reformes per seguretat al carrer PenedèsCanvis a la zona d'aparcament, passos de vianants i una nova il·luminació entre les millores viàries de la zona


El carrer Penedès a Balàfia, que va des del seu encreuament amb el carrer Rosa Parks i fins a la rotonda que enllaça amb Alcalde Porqueres, l'avinguda de Balàfia i l'avinguda Pinyana, planteja problemes de seguretat viària que requereix d'una actuació urgent. Segons va explicar el president de l'associació de veïns, Toni Baró, arran d'alguns accidents en aquesta via, es posaran sobre la taula dos projectes que seran seleccionats mitjançant un procés participatiu dels veïns, que podran decidir com els agrada més.

Aquests projectes proposen millores com afegir més passos de vianants, una major il·luminació del carrer, que actualment només té fanals en un costat i estan situades a molta distància del sòl; el canvi de la mena d'aparcament, que ara es realitza en bateria obliqua i passaria a ser en línia, conservant tots dos costats del carrer, però amb menys places. A més, avui dia aquest carrer només compta amb una plaça per a minusvàlids i es pretén ampliar el nombre d'aparcaments fins a quatre places. D'altra banda, un dels projectes proposats, compta també amb un carril bici que permetria augmentar la seguretat i ‘pacificar’ el trànsit urbà en aquest carrer. L'associació de veïns es reunirà final de mes amb la Paeria per a presentar la proposta triada.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats