Lleida
5-15° C (pluja)
97% 26 km/h


Balaguer acull la jornada d’estudis sobre l’època del Rei Pere el CerimoniósBusca fomentar la difusió de coneixements científics sobre el segle XIV, l’època del Cerimoniós.


Balaguer va acollir ahir la primera jornada d’estudis Rei Pere el Cerimoniós en motiu de la commemoració del naixement del rei Pere III a Balaguer ara fa 700 anys. La iniciativa, promoguda per l’Ajuntament de Balaguer, el Museu de la Noguera i la Universitat de Lleida, amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, la Diputació de Lleida i el Departament de Cultura de la de la Generalitat de Catalunya, busca fomentar la difusió de coneixements científics sobre el segle XIV, l’època del Cerimoniós.

Aquesta 1a Jornada d’Estudis Rei Pere el Cerimoniós es va celebrar durant tot el dia a la sala d’actes de l’Ajuntament de Balaguer coincidint amb el primer dia de la “Festa de l’Harpia 2019, Balaguer Medieval” per tal de posar també de manifest el paper rellevant que la ciutat va tenir en aquella època i la seva influència en la vida política, econòmica i social.

La jornada va ser inaugurada per Joan Josep Busqueta, Vicerector de Cultura i Extensió Universitària, i professor d’Història Medieval de la UDL; la directora del museu de la Noguera Carme Alòs; i el Paer en Cap Jordi Ignasi Vidal. La jornada va comptar amb la participació d’importants experts en la baixa edat mitjana: Joan J. Busqueta, Pere Benito, Pere Ortí, Francesca Español, Jordi Bolòs, Imma Sánchez i Francesc Fité.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats