Lleida
3/11° C (boira)
97% 26 km/h

8 desembre 2019

Batlle planteja el “retorn assistit” dels MENA que viuen al carrer a BarcelonaL’associació Exmenas i ERC critiquen la proposta


El tinent d’alcaldia de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, va posar ahir sobre la taula el “retorn assistit” dels menors estrangers no acompanyats que viuen al carrer. A Ser Catalunya, Batlle va argumentar que la legislació “parla sempre de l’interès superior del menor”. “I quin és l’interès superior? Tenir un entorn social, familiar i comunitari, per conflictiu que pugui ser. Un nen sempre estarà millor amb la seva família, per problemàtica que pugui ser, que vivint als Jardins de Sant Pau o al Pou de la Figuera”, va continuar.

L’associació Exmenas va titllar “d’irresponsables” les declaracions de Batlle. A través de Twitter, l’entitat va avisar que això no frenarà els joves, “que migren per tenir un futur millor, amb la seva família o sense”.

A més, adverteix que això farà “encara més vulnerables” els que viuen a Barcelona. “És molt fàcil opinar quan no has hagut de migrar sol de casa teva, oi Albert?”, van etzibar els joves, que van remarcar que “donar solucions immediates a situacions complexes és irresponsable”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: