Lleida
9/22° C (vent)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Bielorússia projecta packs turístics per visitar la Vall de Boí amb vols directes Lleida-MinskUna delegació catalana visita aquest país, que també vol invertir en una planta d'electrobusos a la ciutat de Lleida


Bielorússia, país centreeuropeu fronterer amb Rússia, projecta packs turístics durant la temporada d’esquí que contemplaria encetar vols directes de Minsk a l’Aeroport de Lleida-Alguaire per després visitar el patrimoni cultural i natural de la Vall de Boí així com per gaudir de l’estació d’esquí d’aquestes valls pirinenques. Precisament aquest tema va ser tractat aquest dijous i divendres a Minsk entre els representants de la delegació catalana que es van desplaçar a aquesta ciutat, liderada pel cònsol de Bielorússia a Catalunya, Cristian Balcells, i el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín.

Els membres de la delegació catalana, a la qual també participà el president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, Jaume Saltó, es van entrevistar amb el director general de Belavia, l’aerolínia estatal de Bielorússia, una companyia que disposa de 65 avions i en l’actualitat té més de 8 vols directes a Catalunya (Aeroport del Prat i Reus).

La Generalitat de Catalunya, el Consolat de Beilorússia a Catalunya i la Cambra de Comerç de Lleida han acordat treballar conjuntament per oferir un paquet atractiu i posar en contacte touroperadors de Lleida amb els de Bielorússia.

El cònsol de Bielorússia sosté que és viable posar en marxa els vols Minsk-Alguaire en temporada d’esquí “i pot servir de prova pilot i pioner per després promocionar-ho en altres terrtoris com la Federació Rusa i Kazajistán”.

Durant la visita de dos dies a Bielorússia Gavín també es va reunir amb el viceprimer ministre de la República de Bielorússia, Vladimir Kukharev.

Durant el viatge de treball també es va avançar sobre el projecte d’implantació d’una planta d’ensamblatge i fabricació d’electrobusos a la ciutat de Lleida, que estaria impulsada pel holding bielorus BKM. 

Precisament aquesta companyia va anunciar que el proper mes de setembre cedirà a la capital del Segrià un electrobus per a què pugui ser provat pels lleidatans. La unitat serà d’última generació, amb 18,5 metres de longitud i tindrà capacitat per a 107 persones.

A finals d’aquest mes de febrer està previst que una delegació lleidatana amb representants d’empreses del sector de la fruita, oli, vi, cava i galetes visiti Bielorússia. Es vol tractar la venda directa a distribuidors i cadenes de supermercats bielorusos i també sobre la transformació i embotellament de productes com oli o cava per poder vendre-ho a la Federació Rusa (un mercat amb més de 150 milions d’habitants).

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats