Lleida
2/12° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Borrell renuncia a ser eurodiputat però aspira a un càrrec a la UEDiu que segueix de ministre per "la incertesa" per formar govern


El ministre d'Exteriors espanyol, Josep Borrell, va renunciar ahir a l'acta d'eurodiputat que va obtenir en les eleccions del 26 de maig per continuar sent ministre, però va dir mantenir les portes obertes per ocupar algun càrrec executiu a Europa.

Va explicar el pallarès que la renúncia a ser eurodiputat s'explica per l'escenari "d'incertesa" d'una eventual investidura de Pere Sánchez i el president espanyol ha "preferit" que segueixi al capdavant d'Exteriors, almenys mentre no hi hagi un nou govern. En tot cas, Borrell ha insistit que "no cal ser europarlamentari per ser comissari" europeu i creu que "sens dubte" té "capacitat" per ser-ho. "Molta gent podia pensar raonablement que el meu destí final no era el parlament sinó altres llocs executius ", va justificar preguntat pels seus electors.

"Tant és treballar per a Europa com europarlamentari que com a membre de la Comissió Eu-ropea o fins i tot com a ministre", va dir sense concretar què farà si finalment hi ha un govern socialista. "No era molt raonable que el càrrec de ministre d'Exteriors quedés vacant durant un temps indefinit", va dir.

Estafa per esgarrapar vots

L'eurodiputada electa del PP Dolors Montserrat ha criticat la renúncia de Borrell: "Tot ha estat un paripé i una estafa per rascar vots", va afirmar en un tuit. "En campanya vaig dir que havia de dimitir com a ministre en ser candidat al Parlament Europeu. I es va negar ", ha assenyalat. A més, Montserrat ha lamentat que segueixi al govern espanyol el ministre que "ha permès la reobertura de falses ambaixades", en relació a les delegacions catalanes a l'estranger. En aquest sentit, va argumentar que "hi havia una incompatibilitat absoluta entre seguir sent ministre i assumir l'escó d'eurodiputat".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats