Lleida
7/16° C (núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Brussel·les encoratja Bòsnia en el seu camí a la UE, 25 anys després de la guerra
Aquest dissabte, exactament 25 anys després que els líders balcànics enfrontats van concloure a Dayton (Ohio, Estats Units) un acord de pau que va posar fi a una horrible guerra, l'Alt Representant de la Unió Europea per a Afers Estrangers, Josep Borrell, va encoratjar Bòsnia i Hercegovina a prosseguir el seu camí europeu.

"Aprofitem aquest aniversari com un viratge en la transició des d'un país de postguerra a un davant l'accés a la UE, per accelerar el camí de Dayton a Brussel·les", va dir Borrell en un discurs que va dirigir a Sarajevo als ciutadans de país.

Va assegurar que la UE i Bòsnia són "dues germanes bessones" en el sentit de basar-se ambdues en la reconciliació i la diversitat. "Per això insistim en la integració dels Balcans occidentals a la UE, amb el què es completaria el projecte de pau al continent europeu", va dir l'alt representant europeu.

Borrell va assenyalar que per a això cal que Sarajevo realitzi les reformes necessàries, segons les 14 prioritats claus de la Comissió Europea per a l'accés de Bòsnia i Hercegovina a la Unió Europea, adoptades el 29 de maig de el 2019.

Però són els líders polítics locals els qui hauran d'acceptar i realitzar aquest camí, al qual la Unió Europea donarà suport política, tècnica i econòmicament, va advertir el també vicepresident de la Comissió Europea.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats