Lleida
8/22° C (boira)
97% 26 km/hBudó no confia en el nou executiu espanyol i creu que "no canviarà massa coses en relació a Catalunya"La portaveu del Govern espera que la primera reunió entre Sánchez i el president Torra serveixi per abordar el conflicte polític entre Catalunya i Espanya


La portaveu del Govern, Meritxell Budó, no té massa esperances en el nou govern de Sánchez. Un cop s'han conegut tots els membres del nou executiu, Budó creu que "malauradament, governi qui governi a l'Estat, els ministres no han manifestat mai molta sensibilitat envers Catalunya, i així ho han mostrat en els darrers anys ja sigui amb governs del Partit Popular com del PSOE". En aquest sentit, Budó ha afegit que "malgrat desitjar-los tota la sort i encerts, no tenim esperança en que massa coses canviïn en relació Catalunya". La consellera de la Presidència espera que aviat es pugui celebrar la primera reunió entre Sánchez i el president Torra per tal d'abordar com cal resoldre el conflicte polític entre l'estat espanyol i Catalunya.

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha explicat que aquest dilluns el president de la Generalitat, Quim Torra, i diversos membres del Govern assistiran a la sessió plenària del Parlament Europeu a Estrasburg "per posar en valor com des de la justícia europea ha estat possible reparar uns danys gravíssims a la democràcia, als drets democràtics i de representació política".

Budó ha fet aquestes declaracions durant la Festa dels Tonis de Taradell, que ha qualificat de "referent" a Catalunya i que va ser declarada Festa Tradicional d'Interès Nacional l'any 2011. La consellera ha assenyalat que es tracta d'una festa que aporta "valor al nostre país" i que és "capaç de posar a la llum les tradicions. Saber d'on venim, l'origen agrícola i ramader d'aquestes terres, per definir qui volem ser".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats