Lleida
8/20° C (sol i núvols)
97% 26 km/hCaixaForum Lleida celebra 30 anys promovent el coneixementEl centre cultural ha superat els dos milions de visitants, amb una àmplia i diversa programació apta per a tots els públics


CaixaForum Lleida celebra els seus 30 anys d’existència amb un balanç de més de 2 milions de visitants des que va obrir les seves portes un 19 de desembre del 1989.

En aquestes tres dècades de vida, l’edifici s’ha posicionat com una peça fonamental del panorama cultural i ha esdevingut un referent per a la ciutat i el territori oferint una àmplia i diversa programació per a tots els públics. Des de l’any 1989, més de 2,1 milions de persones han visitat CaixaForum Lleida i la mitjana anual del centre s’ha situat en gairebé les 75.000 persones.

Un dels trets diferencials i característics de CaixaForum és la seva completa oferta, on a més de les exposicions, pal de paller de la programació, els visitants han pogut gaudir de conferències, debats, projeccions cinematogràfiques, jornades socials, tallers i espectacles d’arts escèniques. En l’apartat expositiu, la mostra que ha comptat amb més visitants ha estat Mòmies egípcies. El secret de la vida eterna, que va rebre l’any 2012 un total de 34.043 visitants. Completen el podi les exposicions Alphonse Mucha (1860-1939). Seducció, modernitat i utopia (23.414) i L’art del Tibet. Imatges per la contemplació (22.578).

Per aquest 2020, CaixaForum ha enllestit un calendari ple d’activitats, amb una nova edició del cicle Matinals de cinema, un recorregut pels corrents cinematogràfics més emergents i actuals; el Trobades amb..., on permet el públic conèixer creadors i artistes de disciplines diverses o Universos literaris, on una sèrie d’escriptors revelen els mites i els moments que els van marcar a l’hora de voler emprendre una carrera literària. L’objectiu que es marca el centre cultural, expliquen, és promoure el coneixement i el creixement personal de tots els ciutadans, tant dels més petits com dels adults.

mozart a caixaforum

En el marc de la seva programació familiar, CaixaForum acull avui, a partir de les 18.00 hores, la primera de les dues funcions (la següent serà el dia 25 de gener) de Papageno & Cia, una proposta còmica i distesa que permetrà el públic fer un recorregut per algunes de les òperes més famoses de Mozart de la mà d’un dels personatges més entranyables i divertits del gènere operístic: en Papageno.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats