Lleida
17-32° C (sol)
97% 26 km/h


Calvet defensa una cimera conjunta amb el Govern d’Aragó per l’ós ‘Goiat
El Conseller Damià Calvet defensa fer una cimera conjunta de totes les administracions per debatre la gestió que s’ha de fer amb l’ós ‘Goiat’. Ho fa després que el Govern aragonès instés el català a fer-se’n càrrec.

D’aquesta manera, el conseller de Territori i Sostenibilitat, en una carta adreçada al conseller de Desenvolupament Rural d’Aragó, Joaquín Olona, es va mostrar ahir “obert a compartir experiències i col·laborar” amb el Govern d’Aragó, a “tots els nivells”, en els dispositius previstos al Protocol d’Intervenció amb óssos al Pirineu, que és d’aplicació tant a Catalunya com a Aragó. Tot i això, el conseller recorda al seu homòleg que “la introducció d’alguns exemplars d’Eslovènia a la nostra serralada fou un projecte liderat per França l’any 1996 amb el suport de la Comissió Europea i amb l’acord de l’Estat espanyol i de totes les administracions pirinenques afectades”. 

Sobre l’ós ‘Goiat’, Calvet insisteix que “el posicionament de Catalunya és inequívoc i jo mateix l’he expressat públicament”, en el sentit que es tracta d’un individu amb “un comportament depredador atípic, que no agressiu” i “no es descarta cap opció, inclosa la de capturar-lo i extreure’l del medi”. En aquest sentit, el conseller recorda que cal un “sòlid posicionament tècnic i consens intergovernamental” per a dur a terme una acció d’aquest tipus. Aquest consens intergovernamental és el que es va assolir precisament en l’elaboració del Protocol d’intervenció d’ossos als Pirineus, impulsat per la Generalitat “i preparat i tramitat en temps rècord”. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats