Lleida
6/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Calvo diu que és una “vergonya” que el PP “menteixi i inquieti” sobre la reforma del CGPJEls populars acusen el govern de Sánchez de voler controlar la justícia


La vicepresidenta primera del govern espanyol i ministra de la Presidència, Carmen Calvo, va reprotxar al líder del PP, Pablo Casado, que “confongui, menteixi i inquieti” sobre la reforma del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). “És una vergonya enorme”, va apuntar Calvo aquest diumenge durant la seva intervenció en un ‘Esmorzar Progressista’ organitzat pel PSOE de Castella-la-Manxa. “Utilitza un element de la política espanyola per confondre a Europa. Només per fer antiEspanya i antipàtria. No hi ha dret que el principal partit de l’oposició faci això a Espanya”, va lamentar la vicepresidenta primera de l’executiu espanyol, que considera que amb aquesta actitud el PP de Casado s’ha convertit “en una minoria de bloqueig”.

“Per no voler, no vol ni complir amb la Constitució ni amb la renovació dels òrgans constitucionals”, va etzibar Calvo, que ha defensat que l’estat espanyol té el sistema “més rigorós d’Europa” per a la selecció dels jutges. “Per mèrit i capacitat, i mitjançant oposició. Ara ningú vol tocar això, ni ho tocarà”, ha recordat la vicepresidenta primera del govern espanyol. “Però n’hi ha alguns que només es dediquen a desinformar, a inquietar la societat i, encara pitjor, utilitzen un element de la política espanyola per confondre a Europa”, ha insistit Calvo, que troba inapropiada una polèmica com aquesta “quan Espanya s’està jugant” uns fons europeus per a la reconstrucció després de la pandèmia.

EL PP RESPON

La portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, va respondre a la vicepresidenta primera del govern espanyol, la socialista Carmen Calvo, que hores abans havia manifestat sentir “una enorme vergonya” pel viatge de Casado a Brussel·les per “fer antiEspanya i antipàtria” amb la renovació del CGPJ. “Vergonya la sent Europa i molts socialistes en veure la proposta de PSOE i Podem per controlar el poder judicial”, va assegurar Gamarra a través d’un tuit. “Per a Sánchez i Iglesias la separació de poders consisteix només en separar els jutges que els agraden dels que no”, va afegit el portaveu del PP al Senat, Javier Maroto.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats