Lleida
6/9° C (pluja)
97% 26 km/hCamarasa tanca l’accés de vehicles a ‘la Platgeta’ per la massificacióLa mesura s’aplicarà la resta de caps de setmana de l’estiu


Camarasa va tancar per segon cap de setmana consecutiu l’accés a la zona de ‘la Platgeta’, propera al riu, on s’hi apropen cada cap de setmana centenars de turistes vinguts d’arreu de Catalunya.

Amb bosses de la brossa, el veïnat va dibuixar ahir les paraules “amor” i “respecte” i en van repartir als visitants per tal que recullin la brossa. “Hem arribat al miler de turistes, és una absorció difícil de gestionar”, va explicar l’alcaldessa, Elisabet Lizaso, que es va mostrar sorpresa i satisfeta pel volum de persones, menor que d’altres dies, que es van apropar a aquest espai natural. A més, un vigilant recomana aparcar al municipi i anar caminant fins a l’espai, per tal de conservar-lo net i facilitar-ne l’accés.

Lizaso va explicar que aquest cap de setmana passat és el segon que l’accés a vehicles està tancat, i que es mantindrà així la resta de l’estiu. “Estem sorpresos perquè hem notat una baixada de l’afluència de gent”, diu, i afegeix que creu que és per la campanya que van fer la setmana passada a les xarxes socials.

Un diumenge més, els veïns s’hi van sumar per recordar a tots els visitants les ordenances per un “mínim de civisme”. Lizaso va valorar positivament la participació ciutadana però va fer una crida a les administracions. “Estem desbordats, tenim un problema”, va afegir. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats