Lleida
20/39° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Cappont demana que la Cavalcada dels Reis Mags recorri els seus carrersL'associació de veïns denuncia que la Paeria els "ha deixat de banda"


La presidenta de l'Associació de Veïns de Cappont, Veni Ros, va lamentar ahir "la falta d'informació cap als 16.000 veïns i veïnes de Cappont de l'actual equip de govern de la Paeria respecte a el canvi de el recorregut de la Cavalcada de Reis, que en el 2020 no passarà pel barri". Ros es va mostrar decebuda amb el regidor de Joventut, Festes i Tradicions, Ignasi Amor, que també és regidor de barri, perquè "no s'ha preocupat pels interessos dels veïns i les veïnes i els comerciants de Cappont ni per mantenir una tradició que es va establir al 2014 quan TV3 va retransmetre en directe la Cavalcada de Reis de Lleida".

"Ni l'alcalde Miquel Pueyo ni el regidor Ignasi Amor s'han posat en contacte amb l'associació de veïns per negociar el canvi de recorregut; ens han deixat de banda ", ha criticat Veni Ros. L'equip de govern va anunciar el canvi de la ruta per reduir el cost de l'esdeveniment i també la seguretat en el moment de creuar el Pont Vell. "Si haguéssim negociat, segur que hauríem arribat a un acord, perquè la nostra entitat disposa de suficients voluntaris per vetllar per la seguretat de la Cavalcada", ha apuntat Ros.

Per la seva banda, el regidor de Joventut, Festes i Tradicions va manifestar que "el canvi de recorregut respon a una decisió dell govern de la Paeria perquè el cost econòmic de l'actual model de la Cavalcada de Reis és insostenible, pel llarg recorregut i per les mesures de seguretat que comporta". "Aquesta és una de les

moltes mesures que en l'àmbit Cultural anem a adoptar per readaptar els esdeveniments a la realitat de la ciutat", ha conclòs Amor. La Paeria sortejarà entre els nens i les nenes de 6 a 12 anys de la ciutat que ho sol·licitin 60 places per participar a la Cavalcada de Reis com a patges reials.

Concentració contra la decisió de l'Ajuntament

Els veïns i els comerciants de Cappont es van concentrar ahir a la tarda per rebutjar el canvi del recorregut de la Cavalcada de Reis de el proper 5 de gener, que des de l'any 2014 travessava diversos carrers de barri. Reclamen que la Paeria rectifiqui i que els Reis Mags visiten la zona.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats