Lleida
4/16° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Catalonia Sacra proposa una visita guiada a l'església de Sant Llorenç de LleidaLa historiadora Montserrat Macià conduirà el recorregut per l'emblemàtic edifici romànic


El proper dissabte 21 de setembre, a partir de les 18.15 hores, es realitzarà aquesta visita per un edifici que és, després de la Seu Vella, el temple medieval per excel·lència de la ciutat.

Aquesta visita guiada, que es fa a proposta del Bisbat de Lleida, anirà a càrrec de la geògrafa i historiadora Montserrat Macià, que ha estat directora del Museu de Lleida: diocesà i comarcal (1999-2015) i directora de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. En ella es podrà conèixer la història, l’evolució i l’ús al servei de la comunitat cristiana d’aquest temple d’alt valor patrimonial. Es tracta d’una construcció d’estil romànic –malgrat que presenta acabats i ampliacions gòtiques– que es va començar a construir al segle XII, amb escultors i artesans que treballaven amb Pere de Coma, mestre constructor de la Seu Vella.

L’edifici conserva quatre importants retaules gòtics, el més gran d’ells dedicat a Sant Llorenç i els de Santa Úrsula, Sant Pere i Santa Llúcia i a la porta gòtica de la plaça de Sant Josep són visibles els blasons de Berenguer de Gallart.

Per poder participar en aquesta activitat cal fer una inscripció prèvia al web www.cataloniasacra.cat/agenda, al correu reserves@cataloniasacra.cat o al telèfon 693 720 202.

catalonia sacra

Catalonia Sacra és una iniciativa dels bisbats amb seu a Catalunya. El seu propòsit és donar a conèixer el patrimoni arquitectònic i artístic vinculat a l’Església Catòlica, i ajudar a la seva visita. Aquest patrimoni, que representa una altíssima proporció de la riquesa patrimonial del territori, és el resultat de 2.000 anys de vinculació entre el cristianisme, la cultura, la identitat i l’espiritualitat del país. En els propers mesos, la iniciatica Catalonia Sacra té prevista una altra activitat –de les més de quaranta que farà al llarg del 2019– en l’àmbit del Bisbat de Lleida, ja que el proper 16 de novembre la Dra. Carmen Berlabé impartirà una conferència sobre els tapissos de la Catedral de Lleida.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats