Lleida
3-12° C (pluja)
97% 26 km/h


Cervera reivindica les figures de Jaume Ferran, Hermínia Grau i Claudi i Frederic GómezEn la 43a Setmana Cultural Isagoge, des d’avui fins al 23 de setembre


La Setmana Cultural Isagoge de Cervera retrà homenatge en aquesta edició a les quatre personalitats culturals de la capital de la Segarra.

L’esdeveniment, que en paraules de la co-comissària de Cervera Capital de la Cultura Catalana, Carme Bergés, “comparteix els valors de la transmissió de la memòria, la mirada contemporània i la reivindicació de veus silenciades”, està dedicat al poeta Jaume Ferran i Camps (1928-2006), els germans fotògrafs Claudi Gómez Grau (1907-1989) i Frederic Gómez Grau (1920-2013) i la historiadora i traductora Hermínia Grau i Aymà (1897-1982).

capital cultural 

En paral·lel Cervera acull diverses activitats emmarcades en la capitalitat cultural 2019. Avui (19.00 hores) es farà un recorregut per l’antiga casa d’Hermínia Grau, actual Casa Duran i Sanpere, a càrrec de la historiadora Mónica Piera i que vol donar rellevància a les figures d’Hermínia Grau i la seva filla Eulàlia Duran sota el títol La casa en femení. També avui (17.00) s’inaugurarà l’exposició que commemora el desè aniversari de l’Associació Cultural El Campanar. Demà divendres (22.00 hores) s’inaugurarà la recuperació del safareig de Sant Francesc, del segle XIII, que torna a oferir el seu aspecte original amb la sessió de contes Fem Safareig a càrrec de Patrícia Mcgill. Finalment, diumenge (12.30) s’inaugura l’exposició Els camins del poeta, un homenatge al poeta cerverí Jaume Ferran.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats