Lleida
10/22° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Ciutadans demana que la Fira de Lleida no prohibeixi ''a cap organització legítima'' participar en els seus actesEl Patronat de la Fira va aprovar recentment un Codi Ètic que impedeix a les Forces Armades assistir a la Fira de Formació i Treball dels pròxims dies 15 i 16 d'abril


La portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs) Lleida, Ángeles Ribes, ha presentat una moció en el Ple de Paeria que se celebra avui sol·licitant que la Fira de Lleida no impedeixi a cap organització que operi en la legalitat, participar en els actes que se celebrin en la mateixa Fira.

Ribes ha destacat que recentment "el Patronat de la Fira de Lleida va aprovar un Codi Ètic impulsat pel govern municipal", basat en valors de pau i respecte pels drets humans. La portaveu ha incidit en què aquest Codi Ètic pretén "impedir la participació de les Forces Armades en la Fira de Formació i Treball" tal com "es desprèn de les diferents publicacions en premsa i dels mateixos partits del govern municipal de la Paeria".

La representant de la formació taronja ha al·ludit a la Resolució 53/243 de l'ONU i ha explicat que "en aquesta resolució, com en la resta de resolucions de Nacions Unides, no es parla d'eliminar les forces armades de cap país integrant per a fomentar la pau". Ribes també ha ressaltat altres marcs legals com la Llei orgànica 5/2005 del 17 de novembre de la Defensa Nacional, en la qual "s'estableix que la política de defensa té, entre altres objectius, contribuir a la preservació de la pau i de la seguretat internacional".

La portaveu del grup taronja ha finalitzat el seu argumentari sol·licitant que la Fira de Lleida "no veti la participació de qualsevol organització que vulgui participar en les seves fires, sempre que compleixi amb la Llei". Ribes també ha demanat advertir a la Fira de Lleida que "no limiti cap dret o llibertat fonamental de qualsevol persona que participi en les seves fires", i també "que no es poden vulnerar cap dels drets fonamentals abans exposats, atès que aniria en contra de l'àmbit d'aplicació del seu Codi Ètic".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats