Lleida
6/9° C (pluja)
97% 26 km/hComencen les voladures a l’entorn del futur túnel del coll de Lilla de l’A-27Foment no dona terminis sobre l’execució i finalització de l’obra


Les voladures per adequar el terreny per a la construcció del túnel del Coll de Lilla de l’A-27 han començat aquest dimecres als voltants del municipi de Lilla (Conca de Barberà). Es tracta de la zona nord d’on s’ha de perforar la muntanya, a pocs metres del nucli urbà i aproximadament a un quilòmetre del que serà la boca del túnel. Aquesta obra, que acumula molts anys de retard, ha de millorar la connexió entre l’Alt Camp i la Conca de Barberà i completar l’A-27. L’autovia està projectada entre Tarragona i Montblanc, i actualment acaba a Valls. El ministeri de Foment rebutja donar terminis sobre l’execució i la finalització dels treballs per dificultats tècniques.

L’alcalde de Montblanc, Pep Andreu, s’ha mostrat satisfet per l’inici d’aquests treballs i avança que les voladures a Lilla es faran periòdicament. La zona té dificultats tècniques perquè el terreny està format per argiles expansives, que obliguen a fer un terraplè per consolidar l’estructura de l’autovia. De fet, a pocs centenars de metres hi ha la via de l’AVE, que ja va tenir problemes amb aquest sòl. Per aquesta raó, segons ha apuntat Foment, “resulta impossible donar terminis” sobre la finalització de l’obra. Andreu però, ha assenyalat que el túnel s’hauria de començar a perforar el 2020. Sobre el primer dia d’explosions controlades, l’alcalde ha apuntat que a Lilla “hi havia certa expectació” per la proximitat respecte algunes cases, “però no se n’ha assabentat ni una tercera part del poble”, ha indicat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats