Lleida
3/11° C (boira)
97% 26 km/h

8 desembre 2019

Comença avui la deliberació del judici del crim d'AcadèmiaLa Fiscalia i l'acusació particular mantenen les seves peticions de presó


El judici del crim del carrer Acadèmia va finalitzar ahir amb els informes de les parts després de sis dies de vista oral. En aquest sentit, Fiscalia va mantenir la seva petició de 15 anys de presó per a l'acusat de matar el 17 de febrer de 2017 la funcionària d'Ensenyament, Amparo Soler Betés, per un delicte d'homicidi amb abús de superioritat, l'acusació particular va sol·licitar 22 anys i mig de presó per un delicte d'assassinat, en considerar que hi va haver traïdoria, mentre que la defensa va demanar l'absolució del seu client, Jordi LR En aquest sentit, el jurat popular, format per cinc dones i quatre homes, es reunirà avui per deliberar . A més, en el seu dret a l'última paraula, l'acusat va manifestar que "sento el que va succeir, però jo no vaig cometre el crim. Em considero una bona persona, tot i els errors comesos en el pas, els quals solvent i vaig rectificar ". "Demano que siguin justos", va sol·licitar al jurat popular, ja que "m'he vist en tornat a una situació kafkiana".

El ministeri fiscal va indicar que "hi ha una pluralitat d'indicis que aplicant la lògica demostren que l'acusat va matar Amparo Soler". Així mateix, va exposar que l'acusat va entrar a l'habitatge de la víctima, que la sang que hi havia a la part del darrere dels pantalons de la dona era de Jordi LR, que ningú més va entrar a l'edifici quan es va cometre el crim, "que es va dur el portàtil de la dona per ocupar proves "i que" va reformar la cuina del seu habitatge amb 16.000 euros malgrat els seus problemes econòmics ".

Seguint aquesta línia, l'acusació particular va afegir que els Mossos "ja van indicar que l'acusat menteix i exagera per a crear una coartada improvisada". També va recordar que la víctima "no es va poder defensar" i que "l'advocat de la defensa va demanar l'anul·lació de la prova de les càmeres de seguretat perquè va en contra de l'acusat, ja que aquestes no han estat manipulades".

La defensa va demanar l'absolució. "La prova no és concloent. L'autor podia haver entrat abans de les 14.00 hores i sortir després de les 19.00 hores. El mòbil econòmic és insostenible ", va dir.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: