Lleida
21-37° C (sol)
97% 26 km/h


Condemnen a 45 anys de presó el caçador acusat de matar dos agents rurals a AspaL'Audiència de Lleida imposa a Ismel Rodríguez 22 anys de presó per cada assassinat i un any per tinença il·lícita d'armes


L'Audiència de Lleida ha condemnat a 45 anys de presó Ismael Rodríguez, el caçador acusat de matar dos agents rurals a Aspa (Segrià), el 21 de gener de 2017. La sentència estableix, però, que el compliment de la condemna no podrà excedir els 40 anys de presó, segons la legislació. El jurat popular ja el va declarar culpable d'assassinat amb traïdoria i atenuant de confessió i va descartar cap alteració psíquica que l'impedís saber què estava fent quan va disparar. Tenint en compte aquestes consideracions, la Sala ha decidit imposar a Rodríguez 22 anys de presó per cadascun dels dos assassinats, un any de presó per un delicte de tinença il·lícita d'armes, ja que va disparar amb una escopeta per a la qual no tenia llicència, i 1.080 euros de multa per un delicte contra la fauna.

En base al veredicte del jurat popular que, el 25 de gener, va declarar culpable d'assassinat amb traïdoria i atenuant de confessió a l'acusat del doble crim d'Aspa (Segrià), l'Audiència de Lleida ha emès aquest dilluns, setze dies després, la sentència. La Sala ha tingut en compte que el jurat va considerar no provat que Ismael Rodríguez tingués una incapacitat psíquica per saber què estava fent ni cap alteració que afectés capacitats volitives quan va disparar als dos Agents Rurals. A més, el jurat va considerar provada la intencionalitat de matar i també que les víctimes no van tenir possibilitat de defensar-se. 

També s'ha tingut en compte a l'hora d'establir la condemna que, segons el jurat popular, no va quedar provat que Ismael Rodríguez disparés perquè volgués amagar altres delictes i que "només ell sap perquè ho va fer", va dir la portaveu del jurat.

22 anys de presó per cada assassinat

L'Audiència de Lleida, en la seva sentència, considera encertades les valoracions del jurat popular tenint en compte els testimonis i les proves aportades durant el judici. En base al veredicte del jurat, la Sala, segons el Codi Penal, hauria de condemnar l'acusat a una pena d'entre 20 i 22 anys i mig de presó per cada assassinat. 

En la sentència, l'Audiència posa de manifest l'"extrema gravetat" dels fets ja que va ser una acció "sobtada" i "totalment inesperada" per a les víctimes. Afegeix que, sense cap tipus d'enfrontament previ i sabent que els agents rurals anaven desarmats, l'acusat els va disparar de manera "precisa", afectant-los òrgans vitals; una recció que considera "totalment incomprensible" i que va acabar amb la vida de dues persones. Destaca la sentència també el fet que l'acusat va acostar-se a les víctimes i les va tornar a disparar per assegurar-se que morien, la qual cosa "sense dubte" incrementa el "devalua" de la conducta i exigeix la imposició dels 22 anys de presó per a cada assassinat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats