Lleida
3/14° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Tercera nit d'enfrontaments a LleidaUn cordó policial impedeix els manifestants arribar fins a la subdelegació del govern espanyol


La que havia de ser una jornada de protesta pels detinguts de dimarts, va acabar ahir amb nous enfrontaments entre la policia i els manifestants i tres ferits a la capital del Segrià. 

La tensió es va iniciar poc abans de les nou del vespre, quan els CDR van donar per desconvocada la concentració, que va aplegar unes 2.000 persones segons la Guàrdia Urbana. Uns 500 dels manifestants que s'havien reunit a la plaça d'Europa van recórrer els carrers de la ciutat fins a arribar a Blondel, on un fort desplegament policial els va impedir arribar a la Subdelegació del govern espanyol. 

La Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra van muntar un cordó policial a l'alçada d'Indíbil i Mandoni i l'edifici de la Paeria separava els cossos policials dels manifestants, que van preparar barricades amb contenidors cremats i van llençar llambordes i botelles de vidre a la policia. Per la seva banda, els cossos policials van disparar salves i projectils de foam contra els manifestants, que utilitzaven els contenidors en flames per intentar trencar el cordó policial. Alguns dels concentrats es van dispersar cap al Pont Vell, on també van cremar contenidors i van provocar aldarulls. 

Els incidents van arribar, poc després de les onze de la nit, a l'Eix Comercial, on els manifestants van preparar barricades amb elements urbans i es van tornar a enfrontar, amb llança- ments d'objectes, contra la policia, a l'altura de la Capella del Peu del Romeu i, posteriorment, al carrer Cavallers. Els enfronta- ments al carrer Major també van provocar desperfectes en locals comercials, aparadors i terrasses. 

Passada la mitjanit, fonts policials van donar per controlada la situació, malgrat que, a dos quarts d'una de la matinada, veïns de l'avinguda de Catalunya i la rambla d'Aragó denunciaven nous contenidors cremats a través de les xarxes. També se'n van cremar davant l'edifici d'Hisenda. La nit d'enfrontaments va acabar amb tres trasllats hospitalaris segons el SEM i nombrosos desperfectes a la capital del Segrià.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats