Lleida
20/36° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Convoquen una concentració per demà dimarts a Lleida sota el lema 'La vida abans que el capital'La convocatòria es repeteix a 42 poblacions més de Catalunya i del País Valencià


Demà dimarts s'ha convocat a Lleida una concentració sota el lema 'La vida abans que el capital', a les 20 hores a la plaça de la Paeria. La convocatòria, que es repeteix a 42 poblacions més de Catalunya i del País Valencià, especifica que tots els participants portin la seva mascareta i respectin les distàncies de seguretat.

La mobilització sorgeix del manifest que diverses entitats de la ciutat van signar i que va presentar-se a Barcelona arran de les actuacions policials contra protestes ciutadanes durant la setmana passada. A Lleida, el passat diumenge, membres de la Plataforma Fruita amb Justícia Social es van concentrar a la plaça de la Paeria de Lleida per denunciar la situació més de 200 temporers sense allotjament dormint al carrer. A l'acte hi ha participat una desena de persones, algunes de les quals foren identificades per la Guàrdia Urbana i se'ls van aixecar actes per saltar-se el confinament. També hi va haver conflictes al barri de Gràcia, en què els Mossos van detenir un manifestant.

Els impulsors fan una crida a "canviar els balcons per les places i baixar les pancartes i cassoles als carrers" d'arreu del territori català, per reivindicar "el dret a protestar i mobilitzar-nos als barris, pobles i ciutats". El manifest 'La vida abans que el capital', que suma 85 entitats adherides, apunta que la situació desencadenada per la crisi del coronavirus "no ha fet més que aïllar-nos socialment", ja que les administracions han posat, un cop més, "els interessos dels poderosos per davant dels de la gent, i han aprofitat per guanyar terreny per afavorir les grans empreses i multinacionals dels diferents sectors productius, alhora que han augmentat, també, la repressió i la suspensió de drets i llibertats".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats