Lleida
4 - 9° C (pluja)
97% 26 km/h


Creen a Juneda un centre especialitzat en joves amb conductes de riscSituat al Mas de Miravall, el centre disposa de 40 places per joves entre els 14 i 18 anys


Reeixir, el centre terapèutic i educatiu per a adolescents i joves que presenten greus trastorns de conducta, ha estat presentat aquest matí pel doctor Àngel Pedra, psiquiatre i director d’aquest projecte; juntament amb Jaume Graus i Venanci Blanc, vicepresident i tresorer de Reeixir, respectivament.

El Centre, que disposa de 40 places per joves entre els 14 i 18 anys, pretén oferir un servei davant el greu problema dels trastorns de conducta juvenil i vol donar una resposta terapèutica i educativa especialitzada quan aquests joves tenen una resposta molt baixa amb l’atenció ambulatòria i farmacològica. Avui dia, aquest col·lectiu està format per 220 alumnes diagnosticats a Lleida, però hi ha una tendència a augmentar el nombre de casos en uns 20 cada any. Reeixir treballarà per donar aquests joves un projecte de vida per integrar-los novament dins la societat, sigui dins el món escolar o el laboral.

Entre els trastorns que es poden atendre destaquen els relacionats amb abús i/o dependència de substàncies, els derivats de les xarxes socials, els del control dels impulsos, els adaptatius, els de la personalitat i els causats per TDAH amb comportament pertorbador. L’equip terapèutic és multidisciplinar i està integrat per professionals qualificats amb un psiquiatre-director al capdavant, un metge generalista, un psicòleg, un professor de reforç que exerceix, a més, de coordinador amb els centres educatius, i un terapeuta ocupacional. A més hi ha infermeres, educadors socials i monitors de temps de lleure.

El Centre Reeixir està dissenyat per acompanyar els joves en un procés de transformació de la seva conducta, proporcionant-los les eines per establir vincles amb l’entorn per afavorir la seva reeducació i reinserció. Tota la teràpia té en l’acompanyament la seva pedra angular i es treballa per crear les condicions necessàries perquè els joves puguin utilitzar els seus coneixements, millorar la seva autoestima, potenciar l’autocontrol i incrementar la tolerància a les frustracions, educar-los en els comportaments saludables en els temps d’oci i implicar la cooperació familiar promovent criteris i suports que els joves desenvoluparan amb la finalitat d’adquirir actituds positives i elements d’autoregulació emocional.

Reeixir està situat al Mas de Miravall, dins el terme municipal de Juneda, i ofereix al resident un ambient actiu i educatiu amb la finalitat d’ajudar-lo a adaptar-se, així com també vol generar en el jove noves vies d’aprenentatge en la identificació i resolució de conflictes amb l’objectiu de potenciar el seu procés de maduració i creixement personal. Entre les activitats que s’impulsen està la lectura, la música, la salut i higiene, la cuina, l’agricultura o l’aprenentatge d’oficis, entre altres. Un projecte, doncs, ideat per superar comportaments o conductes violentes que exclouen de la societat i malmeten la vida familiar.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats