Lleida
13-33° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Creen una 'patrulla canina' per mantenir net el pipican de Jaume MagreLa zona havia estat reivindicada pels veïns i és fruit del procés participatiu.


El pipican dels jardins de Jaume Magre compta amb una patrulla canina que vetlla per una ciutat "més amable", segons els impulsors. La iniciativa #guauneteja sorgeix de la preocupació dels propietaris dels gossos que van fins aquesta àrea destinada als animals domèstics, per mantenir-la neta d'excrements.

Així, el grup ha col·locat cartells amb l'objectiu de "motivar tots els propietaris per recollir els excrements de les seves mascotes", explica Elena Gracia, una de les usuàries de la iniciativa. "També vam fer una neteja general i hem col·locat un rasclet i una pala per poder recollir-si s'obliden el paper o la borsa", afegeix Gracia. La usuària del pipican critica que es troben moltes excrements "tot i que tots sabem que cal recollir-les". A més, aquest grup va recollir donatius per a comprar pinso i lliurar-lo a la protectora d'Lydia Argilés.

Cal recordar que aquesta àrea es va posar en marxa el juliol de 2018 i compta amb una superfície total de 625 metres quadrats. Segons la Paeria, la zona havia estat reivindicada pels veïns i és fruit del procés participatiu. L'espai compta amb una caixa de drenatge amb reg, per sanejar la zona que poden embrutar els animals. També disposa d'abeurador per a gossos i papereres.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats