Lleida
8-19° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Critiquen que es prohibeixi el trànsit per la zona de les Firetes en dies laboralsEls veïns de Grenyana es queixen a la Paeria


El tancament al trànsit d'un tram del Camí de Grenyana després de l'obertura de les Firetes a l'antiga Hípica ha provocat l'enuig de veïns i usuaris. L'Associació de Veïns del Camí de Grenyana ha presentat una queixa per escrit a la Paeria pel tancament al trànsit rodat de la zona de l'antiga Hípica, on les Firetes funcionen des del 8 de maig. L'Ajuntament manté tancats els accessos des de Cappont i des del pont de Pardinyes les 24 hores del dia per seguretat, per evitar que el pas de vehicles pugui fer mal a les persones que van a les Firetes. 

No obstant això, les atraccions no funcionen fins a les 17 hores en els dies laborals. La presidenta del Camí de Grenyana, Dolors Comes, va dir que els veïns estan "enfadats" i critiquen que es mantingui tancada carrer quan les Firetes estan tancades "i no passa cap vianant per allà". "Entendríem que es tanqués els caps de setmana, que és quan hi ha més gent a les Firetes, però no en dies laborals perquè ens obliga a donar grans voltes i a patir retencions en hora punta", segons ella. Tant és així que alguns conductors arriben a apartar les tanques i passen igualment, tot i que s'arrisquen a ser multats. 

Comes ha criticat que la Paeria ni tan sols els informés prèviament i va exigir alternatives, ja que no estan disposats a passar pel mateix durant 4 mesos a l'any, que és quan poden obrir les Firetes. Des de la Paeria es va informar que el tancament és per seguretat, ja que des del carrer Victoriano Muñoz la vorera és molt estreta. En tot cas, buscaran alternatives. Per la seva banda, els firaires creuen que en les pròximes Festes de Tardor s'hauria de solucionar el problema.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats