Lleida
0/7° C (núvols)
97% 26 km/hCs nega el pacte amb Junts per Catalunya a Alpicat, i el PSC el manté per “treballar pel poble”L’alcalde i l’edil es neguen a donar explicacions


Sorpresa a Alpicat després de conèixer el comunicat de Ciutadans en què es negava el pacte amb Junts i PSC. 

El secretari d’Acció Institucional de Ciutadans a Catalunya desmentia així l’acord que el mateix alcalde d’Alpicat, Joan Gilart, va anunciar el dia abans i que establia l’àrea d’Economia i de la Dona a la regidora Cristina Latorre i la regidoria de Serveis Socials i Benestar a Teresa Mayoral, del PSC. Dijous a la nit, la mateixa Latorre va negar l’existència del pacte en aquest diari, tot i la afirmació de l’alcalde, fins al punt d’assegurar que “sembla ser que saben més ells (l’oposició) que nosaltres”. Ahir la regidora va declinar reiteradament atendre aquest diari.

Aquesta negativa al pacte, però, només ha estat expressada als mitjans de comunicació, ja que a una de les dues formacions que formen part de l’acord, el PSC, ahir no se li havia traslladat. Així ho va explicar la seva cap de llista, Teresa Mayoral, que va comentar que “a mi no m’ha trucat per dir-m’ho”. En aquest sentit, preguntada per la resposta que la regidora de Ciutadans els havia donat en la negociació, Mayoral va assegurar que “Ciutadans hi és, estava a la reunió i va ‘agafar’ la seva feina (la regidoria d’Economia)”.

La socialista va matizar, més tard, que les negociacions “s’han fet per separat” i que “no hi ha hagut cap reunió entre les tres formacions alhora”. També va explicar que entre ella i Latorre tampoc hi ha hagut cap trobada per parlar de l’acord. De fet, raona que va tenir constància que Latorre tindria l’àrea d’Economia quan se li va presentar el cartipàs municipal. Pel que fa a l’entesa, Teresa Mayoral recalca, contundent, que  “no és un pacte, és un acord per treballar pel poble. No és el Parlament, és fer política municipal, ens han votat perquè fem coses”.

També des del PSC, el primer secretari a les Terres de Lleida, Òscar Ordeig, va comentar que “l’agrupació d’Alpicat té la capacitat per negociar i, si és el cas, com ha estat, d’arribar al millor dels acords serà bo per Alpicat i pel PSC”. Ordeig va confirmar que “se’ns ha comunicat el pacte”.

Erc nega l'oferta

D’altra banda, la nit de dijous l’alcalde Joan Gilart va justificar l’acord al·legant el “pacte fallit” amb els republicans. Des d’ERC, però, neguen que se’ls hi proposés res. “No ens han ofert res, vam tenir una trobada i no hem tingut cap altra resposta” va replicar Montse Molina. Ara bé, “si es trenqués l’acord amb el PSC i amb Ciutadans i Junts ens ho proposés, mai no es pot descartar res”. Sempre i quan es compleixi amb un “govern de canvi social i nacionalista”.

Davant d’aquest escenari on impera la incertesa d’un pacte de cartipàs trencat abans de votar-se en el ple de dimarts, l’alcalde no va respondre a les reiterades trucades d’aquest mitjà. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats