Lleida
15/32° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


CSIF Lleida es queixa del cessament de deu interins de la presóDenuncien l'envelliment de la plantilla de la presó i que hauran de fer més hores extres


El sindicat CSIF Lleida va alertar ahir que es cessarà a deu treballadors, interins de reforç, de la presó de Ponent, "una cosa que ens aboca al caos absolut", ja que "fa més de 10 anys que denunciem de forma reiterada que hi ha una situació d'envelliment de la plantilla ".

En aquest sentit, fonts sindicals han explicat que demà està previst que la Secretària d'Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima faci un cessament de més 60 treballadors i treballadores de les presons de Catalunya. Donada la situació, "des del CSIF exigim a l'administració que reincorpori immediatament a tot el personal per poder garantir la seguretat i la integritat en els centres penitenciaris de tot el territori", han assenyalat.

Pel que fa a Lleida, el sindicat ha advertit que a Ponent seran cessats deu treballadors, fet que suposa que els funcionaris que resten al centre hauran de realitzar 400 hores extraordinàries més setmanals. De fet, "CSIF Lleida denuncia que en el nostre centre, des de l'estiu de 2018 s'han realitzat més de 27.500 hores extraordinàries". Per aquest motiu, paral·lelament el sindicat, segons van explicar, iniciarà una campanya dirigida al col·lectiu penitenciari perquè els treballadors evitin la realització de serveis extraordinaris.

"Cal fer saber a la consellera de Justícia que tot el col·lectiu exigirem amb tota fermesa una solució per aquesta manca endèmica de personal, però continuarem treballant de manera professional tot i els incidents que patim per aquesta causa", van expressar des del CSIF Lleida. En aquesta línia, han afegit que per part del Departament de Justícia hi ha una manca de previsió en matèria de personal. "És una política erràtica del Departament de Justícia en matèria de personal, sense oposicions des de l'any 2008 i sense concurs de trasllats des de 2015, el que no permet la mobilitat dels funcionaris que treballen en altres províncies per poder desenvolupar el seu treball a Lleida" , han indicat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats