Lleida
5 / 18° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Cuevillas veu un "gran èxit" la decisió alemanya i veuria "esperpèntic" mantenir la rebel·lió contra els consellersL'advocat de Puigdemont diu que plantejaran una "batalla per drets fonamentals" al Tribunal Constitucional alemany


L'advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, s'ha mostrat "satisfet" per la denegació per part de la justícia alemanya de l'extradició per rebel·lió de l'expresident de la Generalitat, i ha qualificat d'"esperpèntic" el fet que el Tribunal Suprem espanyol pugui jutjar els consellers per rebel·lió i el president no.

 

En una breu entrevista a TV3, Cuevillas ha valorat la decisió amb un "8 sobre 10" i un "gran èxit" de les defenses dels polítics exiliats, en especial de Puigdemont. També s'ha congratulat per la "contundència" de la resolució de l'Audiència de Slesvig-Holstein en no veure violència en l'actuació del Govern: "qualsevol observador imparcial ho veu així". Segons ell, només veuen violència "els jutges que se senten víctimes".

 

L'advocat ha explicat que ara han de presentar un recurs de reforma, que ha qualificat de "tràmit", per tal d'esgotar la via interna abans de recórrer al Tribunal Constitucional alemany, amb seu a Karlsruhe (Baden-Württemberg), per recórrer contra l'acusació de malversació. Segons ell, la resolució judicial té alguna "contradicció" perquè autoritza l'extradició per un delicte de corrupció però diu que no veu corrupció en l'actuació de Puigdemont. La fiscalia ja no pot recórrer.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats