Lleida
3/11° C (boira)
97% 26 km/h

8 desembre 2019

Cunillera reitera des de Lleida el seu suport a la Guàrdia Civil i a les seves famílies “aïllades”Rebaixa la tensió amb el cos i crida a la convivència: “No vull contemplar cap solució que passi per vencedors i vençuts”


Màxima solemnitat a la comandància de la Guàrdia Civil de Lleida per celebrar el dia de la seva patrona: la Verge del Pilar. 

Banderes  i medalles per commemorar el Dia Nacional d’Espanya amb els agents de la Guàrdia Civil com a protagonistes del dia i la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, després de la polèmica creada per haver-se reunit amb els Mossos d’Esquadra arran del contundent discurs del director general de la Guàrdia Civil a Catalunya. 

Cunillera rebaixava tensions i reiterava el seu suport als membres del cos i a les seves famílies que s’hagin sentit “aïllades” o “qüestionades pel simple fet de pertanyer a un cos històric com és el de la Guàrdia Civil”. Unes declaracions que ja va fer el 12 d’Octubre de l’any passat i que ha volgut reiterar, malgrat “les crítiques”. Cunillera tancava així la polèmica d’aquests dies: “Sempre em tindreu al vostre costat en defensa dels valors democràtics i de la llibertat”. 

A les portes de la sentència, la delegada va fer una crida a la convivència, assegurant que és la delegada d’un govern que té la “convivència com a màxima prioritat”. Es va mostrar satisfeta d’un govern “progressista” que “ per sobre de tot defensa els seus objectius sense imposicions, sempre a través del diàleg”. En aquest sentit, va arengar que “ res no faci tremolar la ferma defensa de la convivència i la col·laboració i cal seguir aïllant aquests plantejaments que busquen imposicions i victòries sense tenir en compte l’altre”. “No vull contemplar cap solució que passi per vencedors i vençuts”, reblava. Per la seva banda, el Comandant Cap accidental de la Comandància de Lleida, Cristóbal Pedro Prieto, va aprofitar per reconèixer la “professionalitat” del cos a Lleida. 

En el decurs de l’acte, es van lliurar 20 Creus al Mèrit de la Guàrdia Civil a 18 agent del cos, així com al Coronel de l’Acadèmia General Bàsica de Suboficials de Talarn i a un caporal de la Guàrdia Urbana de Lleida. També es van lliurar quatre diplomes a agents del cos que es jubilen. A l’acabar l’acte, la delegada del Govern a Catalunya, el General de Brigada Cap de la Zona de Catalunya i el Comandant Cap accidental de la Comandància de Lleida van dipositar una corona de llorer en el monòlit que hi ha a la Comandància en homenatge als agents que han perdut la vida. 

‘plantada’ del govern

La política va tornar a ser-hi present però en forma d’absència, ja que l’equip del Govern de Miquel Pueyo no va assistir a l’acte, quedant així cadires buides. Qui sí que va assistir a la celebració van ser els regidors del Partit Socialista, de Ciutadans i del Partit Popular.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: