Lleida
3/11° C (boira)
97% 26 km/h

8 desembre 2019

De Carreras, un dels fundadors de Cs, es dóna de baixa pel veto a SánchezPer discrepàncies amb la decisió d'Albert Rivera de no facilitar la investidura d' Pedro Sánchez


Un dels fundadors de Ciutadans, Francesc de Carreras, s'ha donat de baixa del partit, segons han confirmat fonts de la formació, per discrepàncies amb la decisió d'Albert Rivera de no facilitar la investidura d' Pedro Sánchez.

De Carreras, han concretat les mateixes fonts, va anunciar la seva baixa a Ciutadans fa mesos, després que l'Executiva del partit decidís per unanimitat no pactar amb Pedro Sánchez, una mesura que va adoptar la direcció el 18 de febrer passat i es va ratificar el 24 de juny.

Fa un mes, De Carreras, professor de Dret Constitucional, va escriure un article a El País en què demanava al president de la formació, Albert Rivera, que busqués un pacte amb Pedro Sánchez per donar estabilitat al Govern.

El va acusar de donar prioritat als suposats interessos de partit per sobre dels interessos d'Espanya i ha retret a Rivera haver-se convertit en un "adolescent capritxós".

La marxa d'un dels històrics de Ciutadans se suma a altres baixes destacades en la formació per estar en desacord amb el veto a Sánchez, entre elles la del portaveu econòmic, Toni Roldán, o la dimissió de l'eurodiputat Javier Nart de l'Executiva.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: