Lleida
6/15° C (sol)
97% 26 km/hDesprés un dels estius més calorosos, arriba una tardor-hivern sense gaire fredSegons el delegat de l'AEMET, l'anomalia o desplaçament respecte a les temperatures habituals ha estat de 2,8 graus.


Després de registrar un estiu dels més calorosos de l'últim segle, amb temperatures rècord, els meteoròlegs auguren una tardor i hivern a Catalunya sense molt fred, amb termòmetres més alts del normal, dins de la tendència marcada per l'escalfament global del planeta.

Així ho ha explicat aquest dijous en roda de premsa el delegat de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) a Catalunya, Antonio Conesa, que ha confirmat que aquest ha estat "un dels estius més calorosos d'aquest segle" a la comunitat catalana.

Durant l'onada de calor del 27 i 28 de juny, es va arribar a màxims de 43,4ºC a Lleida, 42,4ºC a Tortosa i s'han batut rècords històrics a Barcelona, ??a l'Observatori Fabra, amb 37,7ºC, ia Girona amb 43 º C.

Segons Conesa, l'anomalia o desplaçament respecte a les temperatures habituals ha estat de 2,8 graus.

"Les onades de calor, són un fenomen recurrent en el segle XXI, dels vuit estius més calorosos en els últims cent anys, set han estat a partir de l'any 2000", ha destacat Conesa, que ha assenyalat que es tracta d'un fenomen d'abast global, ja que s'han superat les temperatures molt per sobre de la mitjana a gairebé tot Europa, amb valors que no tenen precedents.

"Hem de fer alguna cosa, jo crec que sí, perquè l'impacte humà, hi és", ha advertit el delegat de l'AEMET.

"De fet, per molt que deixéssim d'emetre contaminació ara mateix, la presència de gasos hivernacle seguiria incidint en l'atmosfera i augmentant les temperatures, fins a uns dos graus per sobre del que és habitual", ha advertit el meteoròleg.

Després d'aquest estiu de rècord de calor, Conesa ha pronosticat que aquesta tardor i hivern -de octubre a desembre-portarà també temperatures més càlides del que és habitual.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats