Lleida
3/17° C (sol)
97% 26 km/hDetingut a Lleida un home especialitzat en furts en establimentsAprofitava el descuit d'algun treballador o que l'establiment es trobés parcialment obert per accedir i furtar diners u objectes de valor.


Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra van detenir aquest divendres un home, de 34 anys, veí de Lleida i nacionalitat espanyola, com a presumpte autor de sis delictes de furt.

La detenció és fruit d'una investigació iniciada a principis de juliol per una sèrie de furts, la major part en establiments oberts al públic.

L'autor dels fet aprofitava el descuit d'algun treballador o que l'establiment es trobés parcialment obert per tasques de manteniment, per accedir i furtar diners u objectes de valor.

A finals de juny es va produir el furt d'un ordinador portàtil, una tauleta i altre material electrònic, valorat tot en prop de 5.000 €, d'un magatzem d'una discoteca de la ciutat de Lleida. L'autor dels fets va accedir-hi al migdia, quan va aprofitar algun accés obert ja que s'hi feien tasques de manteniment i neteja.

El 2 de juliol va accedir en un concessionari de vehicles com si fos un client i va aprofitar l'oportunitat per sostreure dos telèfons d'alta gamma de damunt d'una taula

El 8 de juliol va furtar 1.000 € d'una agro-botiga de Lleida i el 24 de juliol va entrar en un bar i mentre la treballadora es trobava a la cuina va aprofitar per accedir a la barra per obrir la caixa i es va emportar prop de 500 €.

Finalment el 30 de juliol va furtar 950 € d'una de les caixes registradores d'un bingo de la ciutat i aquesta setmana passada ho va tornar a intentar.

Gràcies a les descripcions, imatges i altres indicis recollits per la investigació, aquest divendres el van detenir.

El detingut, amb una trentena d'antecedents, ha passat avui davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats