Lleida
-2/9° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Dia gran a comarquesLa Senyera i el Cant dels Segadors, protagonistes arreu de la demarcació.


Ofrenes florals, lectures de manifest i dinars de germanors són alguns dels actes que van celebrar les comarques de Lleida amb motiu de la Diada. La Senyera i el Cant dels Segadors protagonistes als actes.

Les diferents comarques de la província de Lleida van celebrar ahir diversos actes per celebrar la Diada de Catalunya. Molts d’ells van realitzar una ofrena floral a algun monument honorífic del seu poble o ciutat, d’altres van celebrar un dinar de germanor o bé van ballar Sardanes. En totes les comarques es va acompanyar el dia amb l’himne de Catalunya, el Cant dels Segadors, a la vegada que s’hissaven les senyeres. En alguns municipis els actes van començar d’hora i es van celebrar durant el matí per deixar la tarda lliure per facilitar que la gent pogués anar a la concentració de Barcelona. Moltes entitats i associacions van ser presents en els actes que van organitzar els pobles en els quals es van llegir manifestos compromesos per la societat catalana i per la independència. El Mossos d’Esquadra i la Policia Local van estar presents a l’ofrenda floral que va organitzar l’Ajuntament de Tàrrega.

Mollerussa va celebrar un acte que va tindre com a protagonista l’ofrena floral per part d’una cinquantena d’entitats de la ciutat al monument de la Senyera. D’altra banda, va comptar amb la intervenció de tres entitats de Mollerussa: la Colla dels 50, el Club de Futbol Joventut Mollerussa i el Club d’Escacs. Una de les novetats que va tindre l’acte va ser la ballada de sardanes a càrrec de la cobla Onze de Setembre a la qual seguia el dinar de germanor. La música va acompanyar el dia de la mà de l’Orfeó Renaixença i no hi va faltar el Cant dels Segadors.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats