Lleida
19/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Diana Riba presenta els dibuixos de Romeva i critica la sentència'Des del banc dels acusats', en el qual es relata el judici i alguns moments personals de la presó a través de l'humor i la ironia


Porta dos anys amb la seva parella a la presó. Presenta ella els llibres que Raül Romeva escriu des de la presó amb l'esperança que arribi el dia que sigui ell qui ho faci. Però de moment, l'eurodiputada republicana Diana Riba, parella de Romeva, denuncia que “amb aquesta sentència no es pot mirar al futur”. Encara que remarca que “el pitjor de la presó és la presó preventiva”.

Riba va presentar ahir a Lleida el segon llibre del líder independentista, Des del banc dels acusats, en el qual es relata el judici i alguns moments personals de la presó a través de l'humor i la ironia, elements clau per a superar aquesta situació, segons li va explicar a Romeva Pepe Beúnza. El llibre consisteix en dibuixos que  l'exconseller va fer durant les declaracions del judici i en la seva cel·la. De tots els detalls, l'eurodiputada va quedar “impactada” amb la narració i els esbossos dels vis a vis, sobretot amb la presència dels seus fills.

Intercanvi de llibertats

L'acte també va comptar amb la participació de l'il·lustrador Ermengol, que va posar la contundència per a denunciar una “actitud ignominiosa d'un Estat feixista i franquista, que no para de fer barbaritats”. Ho va fer, no obstant això, sense perdre la ironia que caracteritzen els seus dibuixos, afirmant que “cal agrair a l'Estat aquesta capacitat que té de generar indignació” i que “fa una intromissió al nostre treball”. Ermengol va afirmar, contundent, que Romeva “està pagant amb la seva llibertat, la nostra”.

En aquest mateix sentit es va expressar l'alcalde Miquel Pueyo afirmant que “el que més m'impressiona és que sigui Raül qui ens encoratgi”. Pueyo va defensar, malgrat les dificultats de la situació política, que “som aquí per a dir que no acceptarem això”. En aquest sentit, va remarcar que “lluitarem i treballarem per a una amnistia i per una resolució dialogada i política al conflicte actual” sense oblidar que hi està havent un cost a nivell personal.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats