Lleida
7/21° C (boira i sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Díaz prorrogarà els ERTO a “tots els sectors que ho necessitin”L’executiu espanyol ofereix exoneracions de fins al 85% a les empreses més castigades per la crisi


La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha assegurat davant les peticions de gremis com la restauració i els hotels que la pròrroga dels ERTO es farà “a tots els sectors que ho necessitin”. La ministra ha insistit en “no posar terminis” perquè tampoc no es pot posar termini al virus. Segons ha dit, la taula de diàleg social fa una setmana que es troba en una “autèntica i trepidant negociació” però les negociacions “avancen bé”. “Avancen amb força i estic segura que en breus dies tindrem un acord però deixo al diàleg social, als interlocutors, que defineixin ells els sectors que són fonamentals”, ha afegit.

Encara falten per polir els aspectes que lidera el Ministeri d’Inclusió i Seguretat Social. L’executiu espanyol ha millorat la seva última oferta i proposa elelvar les exoneracions de les quotes a la Seguretat Social fins al 85% pels sectors més castigats com el turisme.

A més, proposa que les empreses que tenen ingressos que depenen d’aquests sectors protegits tindran les mateixes condicions, segons fonts properes a la negociació. D’aquesta manera, l’executiu espanyol creu que es donarà cobertura a gran part dels 700.000 inclosos en un expedient a l’Estat.

Sobre quins sectors han de ser considerats com a “més castigats”, Díaz ha dit que deixa aquesta qüestió al diàleg entre sindicats, patronal i l’executiu però ha apuntat que cal assegurar-se “una redistribució justa dels recursos”. En els últims mesos, la nòmina de prestacions que l’Estat ha pagat a Catalunya s’enfila fins als 3.154 milions d’euros. D’altra banda, els aspectes laborals de la negociació estan pràcticament tancats després d’acordar mantenir de l’anomenat ‘comptador a zero’ de l’atur.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats